Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden emeklilere 5000 liralık destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden emeklilere 5000 liralık destek
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 22,567 emekliye 5,000 TL'lik destek ödemesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal yardım kriterlerini karşılayan 22,567 emekliye şimdiye kadar ulaşan toplamda 5000 lira destek ödemesi yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye çalışanlarının maaşlarına yüzde 70 zam yapılacağını açıklamıştı.

Dün gerçekleşen Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği ek zammın yüzde 5 olduğunu duyurarak, en düşük emekli maaşının bundan sonra 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseldiğini belirtmişti.

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 tarihinde Ankara, Beypazarı'nda dünyaya geldi. Kendisi bir avukat, siyasetçi ve Ankara Belediye Başkanı'dır. İlk, orta ve lise eğitimini Beypazarı'nda tamamlayan Yavaş, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Askerliğini savcı olarak yapmasının ardından 13 yıl boyunca Beypazarı'nda serbest avukat olarak çalıştı.

Siyasi kariyerine olan ilgisi gençlik yıllarına dayanır ve bu ilgi onu 1989-1994 yılları arasında Beypazarı Belediyesi Meclis üyeliğine taşıdı. Bu süreç, kendisinin 1999-2009 yılları arasında iki dönem Beypazarı Belediye Başkanı seçilmesine yol açtı.

Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesini çeşitli projelerle şekillendiren bir liderdir. İlçenin yaşam standartlarını, turizmini, sosyal hayatını ve altyapı hizmetlerini iyileştirmek için olumlu değişiklikler yapmıştır. Beypazarı'nın uluslararası festivallere katılmasını sağlamış, bina restorasyonlarıyla konaklama kapasitesini artırmış ve yöresel lezzetleri tanıtarak bölgede sürdürülebilir istihdam sağlamıştır.

Tarihi Beypazarı köşklerinin restorasyonu ve Beypazarı'nın binlerce yıllık tarihini koruma çalışmaları, Türk Dil Kurumu tarafından "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi" onuruna layık görülmüştür. Ayrıca doğa savaşçılarından "Çevre Ödülü" ve TÜSİAV tarafından "Yılın Belediye Başkanı" gibi prestijli ödüller de almıştır.

2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Yavaş, 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ankara Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Göreve başladıktan sonra, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek şeffaf belediyecilik modelini oluşturan Yavaş, belediye meclisi toplantılarını ve ihaleleri canlı yayınlamış, hatta kar küreme araçlarına kameralar yerleştirilmesini sağlayarak plaka takip sistemi kurmuştur.

"Sosyal belediyecilik" anlayışını benimseyen ve Ankara'da bir dayanışma ağı oluşturan Yavaş, dar gelirli ailelere yönelik sosyal yardım projelerine önem vermiş ve COVID-19 salgını sırasında öncü projelere imza atmıştır. Bu çabaları nedeniyle birçok uluslararası ödüle aday gösterilmiştir.

Mansur Yavaş, 9 Aralık 2020'de Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından "2020 Şeffaflık Ödülü"ne layık görülmüştür. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar