Irak'tan Diyarbakır'a 1 ayda vardı! Tek bir amacı var

Irak'tan Diyarbakır'a 1 ayda vardı! Tek bir amacı var
İsveçli gezgin Pelle Duveblad, kitap yazma amacıyla uçakla gittiği Irak'tan bisikletle yola çıkarak bir ay sonra Diyarbakır'a ulaştı.

Diyarbakır'da İsveç vatandaşı Pelle Duveblad, kitap yazmak ve bunun için malzeme toplamak üzere uçakla Irak'a gitmişti. Bir süre Irak'ta kaldıktan sonra 8 Nisan'da bisikletle yola çıkan Duveblad, yaklaşık bir ay sonra Diyarbakır'a varmayı başardı. Bisikletle devam ettiği yolculuğunu ağustos ayında ülkesine vararak tamamlamayı hedefliyor.

aw200038-03.jpg

“GERÇEKTEN ÇOK ETKİLENDİM”

Duveblad, yolculuk hakkında şunları söyledi: "Futbol antrenörüyüm, ancak yazar olmak istiyorum. Bu nedenle yolculuğum hakkında notlar alıyorum ve daha sonra bir kitap yazacağım. Türkiye şimdiye kadar iyi bir deneyim oldu ancak mesafeler uzun ve araziler zorlu olduğu için zorlu bir süreç. Bir hafta öncesine kadar Diyarbakır'ı bilmiyordum. Eski bir şehir, gerçekten çok etkilendim. Çok güzel ve huzurlu bir yer."

aw200038-01.jpg

Daha önce Tayland, Sri Lanka ve Hindistan gibi ülkelere seyahat ettiğini belirten Duveblad, 5 yıl önce Dublin'den Delhi'ye bisikletle giden bir adamın kendisine ilham verdiğini ifade etti. Duveblad, yolculuğunun sonunda ağustos ayında ülkesine dönmeyi planlıyor.

aw200038-06.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar