Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Şubat Depremleri dijital sergisi açıldı

Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Şubat Depremleri dijital sergisi açıldı
Anadolu coğrafyasının tarih boyunca maruz kaldığı depremler, seller, yangınlar, çekirge istilaları, salgınlar ve kıtlıklar, Ankara Cer Modern'de düzenlenen "Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Şubat Depremleri" adlı dijital sergi ile sanat ve teknolojiyle buluştu.

Yapay zeka destekli görsellerle oluşturulan sergi, ziyaretçilere geçmişten günümüze afetlerin sosyal ve kültürel etkilerini öğrenme fırsatı sunuyor.

Sergi, Eski çağlardan günümüze kadar uzanan zengin bir tarihi yansıtarak, Anadolu'nun doğal felaketlerle başa çıkma sürecini detaylı bir şekilde ele alıyor. "Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Şubat Depremleri" adını taşıyan dijital sergi, aynı zamanda ziyaretçilere afetlerle birlikte yaşamayı öğretmeyi ve afet farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı'nın katılımıyla gerçekleşen serginin açılışında konuşan Yazgı, Anadolu'nun tarih boyunca savaşlar ve afetlerle iç içe bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, "Anadolu insanı, tarihi felaketlerle başa çıkma konusunda özel bir beceriye sahip. Yapay zekanın desteğiyle, Anadolu'da yaşanan tüm afetlerin analiz edileceği bu sergi, sadece depremleri değil, kıtlıkları, kuraklıkları, yangınları, selleri ve salgınları da kapsayarak, toplumun afetlere hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor" şeklinde konuştu.

Serginin açılış kurdelesi, saygıdeğer konukların katılımıyla kesildikten sonra, ziyaretçilere sergi alanı tanıtıldı. "Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Şubat Depremleri" dijital sergisi, 3-4 Şubat tarihlerinde ücretsiz olarak ziyaretçilere açık olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar