Ana kuzusu kocalar şimdi yandı bunu yaparsanız cebinizden rekor para çıkacak

Ana kuzusu kocalar şimdi yandı bunu yaparsanız cebinizden rekor para çıkacak
Verdiği emsal kararlarla sık sık şaşırtan Yargıtay’ın gelin ve kaynana davasında verdiği kararla bu kez gelinleri haklı saydı.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre İstanbul'da bir kişi eşinin panik atak hastası olduğunu kendisinden gizlediğini, ailesiyle birlikte yaşamak istemediğini ve eşinin evi sık sık terk ettiğini iddia ederek boşanma davası açtı.

Eşinin bu iddialarını reddeden kadın da karşı boşanma davası açarak asıl mağdurun kendisi olduğunu öne sürdü.

Anlaşmalı Boşanma Davası İçin İlk Koşul: Evlilik Süresi - Avukat Ali Deniz

Kadın, dava sürecinde kocası ve kayınvalidesinin kendisine yönelik psikolojik baskı, hakaret ve aşağılayıcı davranışlar sergilediğini belirtti.

100 BİN LİRA NAFAKA İSTEDİ

Ayrıca düğünden sonra takılan tüm bilezik ve altınlarının geri verilmediğini dile getirerek boşanma talebinde bulundu ve 100 bin lira tazminat ile nafaka istedi.

Boşanma Davasını İlk Kim Açmalı? - Avukat Ali Deniz

Aile Mahkemesi, kocayı kusursuz bularak kadının açtığı boşanma davasını reddetti. Ancak kadının itirazı üzerine, başka bir mahkeme evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanmaya ve kocanın tazminat ödemesine karar verdi.

EŞİNE HAKARETE SUSAN KOCA KUSURLU

Davalı koca, yerel mahkemenin kararına itiraz ederek dava dosyasını Yargıtay'a taşıdı. Ancak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi erkeğin kendi annesinin eşine yönelik sürekli hakaret etmesine izin vermesinde ve eşini annesiyle birlikte sürekli aynı evde yaşamaya mecbur bırakmasında tam kusurlu olduğunu belirterek yerel mahkemenin kararını onadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar