Ahmet Ercan Antalya depremi sonrası açıkladı son 100 yılın en büyük depremi için korkutan uyarı

Ahmet Ercan Antalya depremi sonrası açıkladı son 100 yılın en büyük depremi için korkutan uyarı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün gece saatlerinde meydana gelen Antalya depremi sonrası Türkiye’de ne kadar aralıkla yıkıcı deprem olduğunu açıklayarak uyardı.

6 Şubat depremlerinin ardından insanlar diken üzerinde yaşamaya devam ederken Antalya’daki deprem bir kez daha korkuttu.

Dün Antalya Kaş’ta 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini ise 20,4 kilometre olarak açıkladı.

antalya.jpg

Deprem riski taşıyan noktaları işaret ederek tek tek açıklayan, uyarılar yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bir kez daha uyardı.

“SON 100 YILDA OLAN DEPREMLERİN BÜYÜKLÜĞÜ 6,5”

Sosyal medya hesabı X’den yeni bir paylaşım yapan Ercan, şunları söyledi:

Türkiye’de her iki yılda bir yıkıcı deprem olur. Son 100 yılda olan depremlerin ortalama yıkım gücü IX, büyüklüğü M6,5’dur. Bu depremlerde tasarlanmış yapılarda önemli yaralanma, eğilme, toprakta sıvılaşma, gelişigüzel yapılarda büyük yaralanma, kısmen göçme görülür.

3333.jpg

“BİGA’DAKİ DEPREM YIKICI DEĞİL”

Çanakkale’de meydana gelen artçı depremlerin ardından “Biga-Çan kırığı KAK’ın Erdek’den doğru gelen Edincik kırığını Edremit Körfezine sarkan koludur” diyen Ercan şu sözlerle uyarmıştı: Bu kolun deprem üretibilirliği M6-6,2 arasındadır. Bugün 7 km derinde Biga’da olan M4,5 yıkıcı değildir.1983’de M6,1’lik depremi VIII yıkım gücünde olmuş 3 kişi ölmüştür. Sıkıntı yok.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar