Amentü duasının Türkçe ve Arapça okunuşu

Amentü duasının Türkçe ve Arapça okunuşu
Amentü duası ve anlamı ve Türkçe ve Arapça okunuşu ramazan bayramının gelmesi ile yoğun ilgi görüyor. Amentü duası, Arapça'da amene fiilinin birinci tekil şahsıdır ve inandım manasına gelmektedir. Amentü duası, Kur'an'da üç yerde, söz sahibinin imanını açıklarken kullandığı bir ifade olarak geçmektedir. İşte Amentü duası ve anlamı - Amentü duası Türkçe ve Arapça okunuşu...

Amentü duası ve anlamı, bu duayı okumak isteyenler tarafından araştırılıyor. İslam dininde önemli bir yere sahip olan Amentü duası ve anlamı Müslümanlar tarafından sürekli okunuyor. Amentü kelimesi Kur''an''da üç yerde, söz sahibinin imanını açıklarken kullandığı bir ifade olarak geçiyor. Peki Amentü duası ve anlamı nedir? Amentü duası Türkçe ve Arapça okunuşu

AMENTÜ DUASI VE ANLAMI

Amentü duası anlamı, Ben Allâh-ü Te''âlâ''ya, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere; hayır ve şerrin Allâh-ü Te''âlâ''nın yaratmasıyla olduğuna inandım. Öldükten sonra dirilmek de haktır. Ben şahadet ederim ki, Allâh-ü Te''âlâ''dan başka ilâh yoktur. Ve yine şahadet ederim ki, Muhammed (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) O''nun kulu ve peygamberidir.

AMENTÜ DUASI TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUNUŞU

Amentü duası Arapça okunuşu, Amentü billahi ve melâiketihi, ve kütübihî ve rusülihî ve''l yevmi''l-âhıri ve bi''l-kaderi, hayrihî ve şerrihi mina''llâhi teâlâ ve''l-ba''sü ba''de''l mevt.

Haggun, Eşhedü en lâ ilâhe illAllâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlühü.

AMENTÜ DUASI HAKKINDA

Arapça''da âmene fiilinin birinci tekil şahsı olan ve "inandım" mânasına gelen âmentü, Kur''an''da üç yerde, söz sahibinin imanını açıklarken kullandığı bir ifade olarak geçer (bk. Yûnus 10/90; Yâsîn 36/25; eş-Şûrâ 42/15). Şûrâ sûresinde doğrudan doğruya Hz. Peygamber''e "âmentü" demesi emredilir. Buna dayanarak âmentünün Kur''an''da yer alan bir terim olduğunu söylemek mümkündür.

"Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülihî ve''l-yevmi''l-âhiri ve bi''l-kaderi hayrihî ve şerrihî mine''llahi teâlâ; ve''l-ba''sü ba''de''l-mevti hakk eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve resûlüh" = "Allah''a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah''tan olduğuna iman ettim. Ölümden sonra diriliş gerçektir. Allah''tan başka ilâh olmadığına, Muhammed''in onun kulu ve elçisi olduğuna şahadet ederim" şeklinde sıralanan ve mü''menün bih olarak da adlandırılan itikadî esasların hepsi âmentü terimiyle ifade edilir.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar