Nas suresi okunuşu nasıl? Nas Suresi anlamı nedir?

Nas suresi okunuşu nasıl? Nas Suresi anlamı nedir?
Kur'an-ı Kerim'in en çok okunan ve araştırılan surelerinden biri de Nas suresi. Hem namaz suresinden biri olması hem de oldukça kısa olması nedeniyle ilk öğrenilen surelerden olan Nas suresinin anlamı araştırılıyor. Medine'de inen ve toplam 6 ayetten oluşan Nas suresine adını veren Nas kelimesi insanlar demektir. 

İslam aleminde Müslümanlar, kalbine bir korku dolduğunda, kötü şeylerin olacağını düşündüğünde ya da panik ve korku anlarında Nas ve Felak surelerine sarılırlar. İnsanı türlü kötülükten uzak tuttuğuna inanılna Nas suresinin Türkçe anlamı ve okunuşu araştırılıyor. İşte Nas suresi hakkında merak edilenler

NAS SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul e''ûzü birabbinnâs

Melikinnâs

İlâhinnâs

Min şerrilvesvâsilhannâs

Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

Minelcinneti vennâs

NAS SURESİ TÜRKÇE MEALİ

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla
De ki: "Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik''ine, insanların İlah''ına sığınırım."

Nâs sûresiyle ilgili olarak yapılan çalışmalar arasında İbn Sînâ’nın (Delhi 1311/1893; nşr. Hasan Âsî, et-Tefsîrü’l-Ķurǿânî ve’l-luġatü’ś-śûfiyye fî felsefeti İbn Sînâ, Beyrut 1403/1983, s. 121-125), Burhâneddin İbrâhim b. Muhammed el-Meymûnî’nin (Süleymaniye Ktp., Yenicami, nr. 151), Muhammed b. Abdülvehhâb’ın (nşr. Fehd b. Abdurrahman b. Süleyman er-Rûmî, Mecelletü’l-Buĥûŝi’l-İslâmiyye, sy. 33 [Riyad 1412/1992], s. 143-179) ve Ali Şerîatî’nin (el-Münteķā, IV/12 [1988], s. 75-84) Tefsîru sûreti’n-Nâs adını taşıyan eserleri zikredilebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar