Altından daha değerli madenden bir avuç bulan paraya para demeyecek! Yıllardır bilmeden taş diye atıyormuşuz

Altından daha değerli madenden bir avuç bulan paraya para demeyecek! Yıllardır bilmeden taş diye atıyormuşuz
Hem çevre dostu hem de yenilebilir enerji için ilham kaynağı olacak kristal yapıdaki bu maden, Bolu’ya ekonomide altın çağını yaşatacak.

Bolu'da son yıllarda geniş yataklarıyla popüler hale gelen bir maden, sektörde yeni bir dönemi başlatıyor. Su moleküllerini çekme özelliği ile öne çıkan bu değerli doğal mineral, birçok sektöre ham madde sağlıyor.

Bu parlayan maden, Türkiye'nin zengin doğal kaynakları arasında önemli bir yere sahip olan zeolit! Zeolit, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini karşılayarak çevre dostu uygulamalara ilham kaynağı oluyor. Bolu'da bulunan zeolit rezervleri 500 milyon tonun üzerinde bir potansiyele sahip, bu da onu ekonomik bir değer haline getiriyor.

dogal-kaba-zeolit-apophyllite-intergrowth-kuvars.jpg

5-541.jpg

Zeolit, son dönemlerin popüler madenleri arasında yer alırken, Bolu'ya stratejik bir konum kazandırıyor. Değeri artan bu maden, uluslararası alanda da Türkiye'ye prestij kazandırıyor.

Maden, Bolu halkına ekonomik refah sağlama potansiyeli taşıyor ve madencilik sektöründe yeni bir dönemi işaret ediyor. Zeolit, parlak görüntüsü, şekli ve kristal yapısıyla sadece maddi bir değer sunmakla kalmıyor, aynı zamanda endüstriyel, inşaat, sağlık ve deterjan sektörlerinde ham madde olarak da kullanılıyor.

Zeoliti çıkarmak için genellikle açık ocak madenciliği teknikleri kullanılır. Cevher, örtü tabakası kaldırılarak traktör benzeri bir makineyle ana kayadan koparılarak çıkarılır.

6767.jpg

htb1ctikvbsybunjsspiq6xnzpxas.webp

maxresdefault-1.jpg

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar