Altında yaşanan düşüşün nedeni ortaya çıktı! Cuma gününe dikkat

Altında yaşanan düşüşün nedeni ortaya çıktı! Cuma gününe dikkat
Altında yatırımcıyı üzen düşüş devam ederken, sarı metal neredeyse son iki ayın en düşük seviyesini gördü. Bu gelişmenin üzerine altındaki son gelişmeyi değerlendiren uzmanlar ise altındaki düşüşün nedenini açıklayarak, Cuma gününe dikkat çekti.

Altını olan vatandaşları üzen düşüş bir süredir devam ediyor. İlk olarak, ABD''den gelen rakamlarla düştüğü ön görülen altın için dikkat çeken yorum bu kez KON Menkul''den geldi.

DÜŞÜŞÜN SEBEBİ NE? 

Gram altın haftanın ilk gününe 1094 lira seviyesinde başlarken, ons altın 1809 dolar seviyesinde işleM görüyor. Böylece gram altın 2 ayın en dip seviyesine gerilemiş oldu.  IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde şu ifadelere yer verildi: "Sarı metal tarafında geçtiğimiz haftadan kalma negatif eğilim varlığını korurken, fiyatlar 1810 desteğine kadar geri çekildi. Hem Cuma günü hem de bu gece Asya seansında 1810 desteği üzerinde tutunma sürüyor ancak tepkiler oldukça yetersiz. 1810’un kırılması halinde adım adım sürebilecek düşüş eğiliminde 1788 desteği önemli hale gelecektir.

Olası tepkilerde ise 1830’u hafta içerisinde takip edeceğiz. Kısa vadede 1830’u yukarı yönde kırmadığı sürece olası yükselişlerin tepkiden ibaret kalması öngörülebilir.  Destekler: 1810 – 1802 – 1788 --- Dirençler: 1818 – 1830 – 1843"

YARIN VE CUMA GÜNÜNE DİKKAT DENİLDİ

Bu hafta gözler yarın açıklanacak 2022 4. çeyrek büyüme rakamları ve Cuma günü açıklanacak Şubat ayı enflasyon rakamlarında olacak.

Türkiye ekonomisinin 4. çeyrekte yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor. Cuma günü ise Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Enflasyon Ocak ayında aylık yüzde 6.65 yükseliş sergilemişti. 

Dışarda ise ABD''de açıklanacak veriler Fed için önemli olacak. Geçtiğimiz cuma açıklanan çekirdek PCE''nin beklenti üstü gelmesiyle ABD borsaları satışa geçmiş ve dolar küresel para birimleri karşısında değer kazanmıştı. Dolar endeksi yeni haftaya 105.92''den başladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar