Dolar sahipleri dikkat! Dolar kuru tarihinde bir ilk yaşanıyor... Alarm verildi

Dolar sahipleri dikkat! Dolar kuru tarihinde bir ilk yaşanıyor... Alarm verildi
ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından alınan kararlar ve yaptırımlar nedeniyle zor günler yaşayan İran'da dolar kuru tarihinde bir ilk yaşandı. Ülkede resmi para birimi olan Riyal, dolara karşı tarihte gördüğü en düşük seviyeleri test etti.

Doları olan vatandaşları ilgilendiren haber bu kez komşu İran''dan geldi.

Ukrayna''ya karşı Rusya''ya silah gönderildiği iddialarıyla gündeme gelen ve nükleer program nedeniyle yaptırım uygulanan İran''da dolar kuru yerinde durmuyor. Komşu ülkede serbest piyasada doların satış kuru 50 bin 100 tümene ulaşarak ilk kez psikolojik eşik sayılan 50 bin tümeni aştı.

İran''da 1 ABD doları, Ocak ayı başlarında yaklaşık 41 bin tümen civarında işlem görüyordu.

Yaşanan düşüşle birlikte böylece İran''ın ulusal para birimi, yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 22 oranında değer kaybetti.

ABD''nin Mayıs 2018''de nükleer anlaşmadan çekilmesinden bu yana geçen beş yıl içinde sektörün dolar değer kaybı %700''ü aştı. İran''da dolar, Mayıs 2018''de 6.000 bölümündeydi.

Son aylarda Avrupa Birliği''nin (AB), özellikle güvenlik güçlerinin ülkedeki protestolara müdahale etmesi, Ukrayna ile savaşta kullanılmak üzere Rusya''ya silah göndermesi üzerine Tahran''a yaptırımlar uygulamaya başladığı iddia edildi. onun nükleer programı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar