Altında 5 haftanın ardından bir ilk yaşandı!

Altında 5 haftanın ardından bir ilk yaşandı!
Haftaya 1800 doların üzerinde başlayan ons altın pazartesi günü Çin'den gelen verilerin ardından düşüşünü hızlandırdı. 4 hafta boyunca üst üste yükseliş kaydeden ve 1800 dolar olan kritik seviyenin üzerine çıkan on altında düşüş hızlandı.

ALTINDA 5 HAFTANIN ARDINDAN BİR İLK YAŞANDI!

Dört hafta boyunca üst üste yükseliş kaydeden altın fiyatları, yönünü aşağı doğru çevirdi. Merkez Bankası''nın faiz kararı, dolardaki yükseliş derken altın yatırımcıları "Altın fiyatlar yükselecek mi, yoksa düşecek mi?" sorusuna yanıt arıyor. Geçtiğimiz çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (FED) temmuz ayında gerçekleştirdiği toplantısına dair tutanaklar yayınlandı. Söz konusu tutanaklarda FED''in faiz artışlarına devam edileceği sinyali verildi.

ZİRVE YAPTI

FED tutanakları sonrası 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi 108.215’i görerek 1 ayın zirvesine çıktı. Altın fiyatları ise hafta ortasından itibaren düşüşünü hızlandırdı.

ONS ALTIN 1750 DOLARIN ALTINA İNDİ

Perşembe ve cuma günleri de aşağı yönlü bir seyir izleyen ons altın 1745 dolara kadar geriledikten sonra haftayı 1747 dolardan tamamladı. Haftalık bazda ise ons altın yüzde 3’ten fazla değer kaybetti.

25 LİRA GERİLEDİ

Haftaya 1040 liradan başlayan gram altın ons altında gerçekleşen sert düşüşün etkisiyle bu hafta 1015 lira seviyesine kadar geriledi. Hafta açılışından bu yana 25 lira gerileyen gram altın cuma günü 1016 lira seviyesinden kapandı.

ALTIN

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında gram altın yatırımcısına yüzde 2’den fazla kaybettirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar