Altın almak isteyenler dikkat: Altın fiyatı düşüşte!

Altın almak isteyenler dikkat: Altın fiyatı düşüşte!
Son zamanlarda hızla artan altın fiyatları bu haftaya düşüşle başladı. Gram altın haftaya 1013 lira ile başlarken, çeyrek altın 1.620 lira, cumhuriyet altın ise 6.826 liradan satılıyor.

Geçtiğimiz hafta ons fiyatındaki düşüşle orantılı olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 1.017,1 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından 1.013 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK VE CUMHURİYET GÜNCEL FİYATLARI

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.620 lira, Cumhuriyet altını da 6.826 liradan satılıyor. Düşüş eğilimini üst üste altıncı işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,5 altında 1.738 dolardan işlem görüyor.

DOLAR TALEBİ ALTIN FİYATLARINI BASKILIYOR

Analistler, geçen hafta ön planda olan enflasyon ve resesyon ikileminin para politikalarına yönelik belirsizlikleri artırdığını belirterek, buna paralel devam eden küresel dolar talebinin altın fiyatlarını baskıladığını söyledi.

Bu hafta, perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu''nda merkez bankası yetkililerinin yapacağı değerlendirmelerin yatırımcıların odağında yer aldığını ifade eden analistler, açıklamalarda gelecek dönem para politikalarına yönelik ipuçlarının aranacağını kaydetti. Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olduğunu, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların destek, 1.760 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar