Altın sahiplerine hayati uyarı! İslam Memiş açıkladı: Tuzağa düşmeyin

Altın sahiplerine hayati uyarı! İslam Memiş açıkladı: Tuzağa düşmeyin
Döviz ve altında yaşanan dalgalanma sürerken, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir uyarı geldi. Memiş, "Yatırımcı bunları yakından takip etmeli" diyerek kurulan tuzağı açıkladı.

MEHMET AKİF ERDEM-GÜNBOYU

"Altın fiyatlarına baktığımızda kafa karışıklığına gerek yok" diyen İslam Memiş, "Bu zirveler test edilecek, kaçınılmaz. 2023''te artık kaçış yok. Yükseliş yeni başladı, kimsenin tereddüdü olmasın. 3 ayda gramında 170 lira değeri arttı. Ons altın 2028 dolara kadar yükseldi. 205 dolarlık bir değer artışı. Yılın ilk çeyreği bu şekilde, yılın ikinci çeyreğinde de değer artışı devam edecek ancak aylık bazda kar satışlarının gelmesi gerekiyor. Bazen düzeltme hareketlerine ihtiyacımız var" dedi.

Memiş, "Ons altında 1960 dolar güçlü bir destek seviyesi. Bunu takip etmemiz gerekiyor. Gram tarafında 1250 lira seviyesini takip etmemiz gerekiyor. İlk destek seviyeleri buralar. Aşağısında farklı alımlar var. Yatırımcı bunları yakından takip etmeli" ifadelerini kullandı.

TUZAĞA DÜŞMEYİN!

Memiş, önümüzdeki süreçte bir fiyat dengelemesi yaşanabileceğini ve altında ufak çaplı düşüş hareketlerinin gözlemlenebileceğinin altını çizerek, "Yine de bir düşen altın iki yükselecek, 2023 altının yılı olacak" şeklinde konuştu.

Her dönemde yapılan bu dengelemelerde panik havasına girenlerin kaybettiğini hatırlatan Memiş, "İlk fiyat düşüşünde altınınızı satarsanız, gelecek yükseliş dalgasında pişman olursunuz" dedi. 

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. İslam Memiş''in kendi görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar