Hayalet seçmenler yine ortaya çıktı: Apartman sakinleri şok oldu

Hayalet seçmenler yine ortaya çıktı: Apartman sakinleri şok oldu
İstanbul Beylikdüzü'nde 65 daireli bir apartmanın 81 daire olarak gösterildiği ve bu dairelere kayıtlı 25 hayali seçmenin bulunduğu ortaya çıktı. Duruma itiraz eden vatandaşlara ise düzeltmenin mümkün olmadığı belirtildi.

Selahattin Demirel / Günboyu

14 Mayıs''ta yapılacak seçimler yaklaşırken son dönemdeki seçimlerde tartışma konusu olan "hayalet seçmen" durumu tekrar ortaya çıktı.

İstanbul Beylikdüzü''nde bir apartmanda ek 16 daire ve 25 sahte seçme gösterildiği ortaya çıktı. Seçmen listelerinin askıya çıkması sonrasında apartmanda yaşayan bir vatandaş seçmen listesini kontrol etti.

Sol Haber''de yer alan habere göre; listede tanımadığı isimler olduğunu gören vatandaş apartmanda yaşamayan 25 kişinin seçmen listesinde olduğunu tespit etti. Nüfus Müdürlüğü''ne giderek duruma itiraz eden vatandaşa itiraz süresinin bittiği söylendi ve herhangi bir işlem yapılmadı.

Apartmanlarına 16 ek daire ve 25 hayalet seçmen kaydedilmesiyle ilgili şikayetçi olan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

DEPREM BÖLGESİNDE SEÇİM GÜVENLİĞİ ENDİŞESİ

Diyarbakır''da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem sırasında yıkılan Galeria Sitesi''ndeki eşyalarını tahliye için resmi belge alan vatandaşlar, mesken olarak kayıtlı olan ancak iş yeri olarak kullandıkları dairelerde çok sayıda Suriyeli mültecinin kayıtlı olduğunu öğrenmişti.

Hatay İskenderun''da da Hakan Okalı isimli vatandaş, evinde 2021''den beri tanımadığı 6 kişinin kayıtlı olduğunu ve deprem yardımı olarak verilen 10 bin TL’nin de kendisine değil, bu kişilere verildiğini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar