Altın fiyatları için şaşırtan tahmin: Bu tarihte düşecek

Altın fiyatları için şaşırtan tahmin: Bu tarihte düşecek
Son dönemde dalgalı bir seyir izleyerek yatırımcısını şaşırtan altın için düşüş uyarısı geldi. Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, katıldığı bir yayında altının düşeceği tarihi açıkladı.

ALTIN İÇİN ŞAŞIRTAN TAHMİN: ALTININ ÇAKILACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Türkiye''de en az dolar kadar yatırımcısı olan altın için son dönemde hareketli günler yaşanıyor.

Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, CNN''de katıldığı bir programda altın fiyatlarını değerlendirirken, “Dolar endeksi zirveden geriledi. Dolardaki düşüş ile küresel piyasalarda para birimlerinde değer artışı gözlemlendi. Bununla beraber altının onsunda da bir hareketlilik oldu. Burada en hareket beklediğimiz nokta ABD 10 yıllık tahvillerindeydi. 10 yıllıklar Cuma günü kendisini gösterdi. Eksi 5 gibi bir düşüş yaparak altın fiyatlarının yükseleceğini bize göstermişti. Burada ons altın üzerindeki baskının azalmasıyla bize nasıl tepki verebileceğini görüyoruz. Fed’in şahin açıklamaları olmadığı sürece de onsun üzerindeki baskılar azalacaktır. Ve altın fiyatları da yukarı yönlü ivmesini devam ettirecektir” yorumu yaptı.

Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinin altın fiyatları üzerinde nasıl bir etki yaratacağına dair de yorum yapan Tuğsavol, “Verinin beklenen veya beklenti üstünde gelmesiyle dolar endeksinde az da olsa bir yukarı yönlü hamle görülebilir. Altının onsu ve gram altın yeniden baskılanacaktır. Bu da bize yeniden alım fırsatı verebilecektir. Cuma günü gram altında düşüş bekliyoruz. Ama ilerleyen günlerde yeniden yükselişini devam ettirecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar