Altın alacaklara kritik 'Cuma' uyarısı! Uzmanı açıkladı

Altın alacaklara kritik 'Cuma' uyarısı! Uzmanı açıkladı
Ekonomist İslam Memiş, altına yatırım yapanları uyardı. Cuma gününü işaret etti. FED Başkanı Jerome Powell’in bugün düzenlenecek olan açılış konuşması sonrası altının seyrinin değişebileceğini vurguladı.

ALTIN ALACAKLARA KRİTİK 'CUMA' UYARISI!

Ons altın fiyatları 10 gündür Aralıksız düşünü sürdürürken; İslam Memiş''ten altın için son dakika uyarısı geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son videosunda gram altın için çarpıcı uyarılar yapıp ''canınız yanmasın'' dedi. Memiş, euro''nun doların da altına gerilemesinin nedenlerini sıralarken, cuma günü için de bir ''dalgalanma'' uyarısı da yaptı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş''ten yatırımcılara altın gibi tavsiye geldi. Cuma günü FED Başkanı Powel''in açıklama yapacağını hatırlatan Memiş, o gün bir dalgalanma yaşanacağının altını çizdi. Dolar ve altın fiyatlarının televizyon ekranlarında göründüğünden çok daha yüksek olduğunu belirten İslam Memiş, "Sadece satın alma için değil, bozdurma için dahi ekranlardaki fiyatlar geçerli değil. Elinizdeki malı ucuza kaptırmayın. Gram altın TL 1023-1028 aralığında, elinizdekini tutup da 1007''den bozdurup canınızı yakmayın" uyarısı yaptı.

İşte İslam Memiş''in açıklamaları:

"Altın onsu 1738 dolarda yatay, sakin bekliyor. Neyi bekliyor? FED''in faiz kararını bekliyor. 1720-1770 aralığında bekliyor. Dolar karşısında aşırı değer kaybettiği için, altın gerçek değerinde olmadığı için dolar karşısında aynı euro, sterlin, gümüş gibi en fazla değer kaybeden emtialar. Alınabilir seviyedeler.

"1007 TL''DEN BOZDURUP CANINIZI YAKMAYIN"

Gram altın TL fiyatını ekranlarda 1007-1009 olarak gösteriyorlar ancak iş sizin gördüğünüz gibi değil. Şu anda 1023-1027 aralığında. Bozdurursanız 1023, satın alırsanız 1028 lira. Dolayısıyla sadece satın alma için değil, bozdurma için dahi ekranlardaki fiyatlar geçerli değil. Elinizdeki malı ucuza kaptırmayın. Gram altın TL 1023-1028 aralığında, elinizdekini tutup da 1007''den bozdurup canınızı yakmayın. Bazı arkadaşlar gram altın düştü diyor, 1023-1028 nasıl düştü?

Bu hafta cuma günü Fed Başkanı''nın konuşması var. Çok önemli olacak, cuma günü piyasalarda dalgalanma olabilir. FED''in faiz artırımına dair bir ipucu aranacak. Cuma günü dalgalanma olursa şimdiden bunun hazırlığını yapmanız gerekiyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar