Altılı masa toplantısında yaşanan tartışma tek tek ifşa oldu!

Altılı masa toplantısında yaşanan tartışma tek tek ifşa oldu!
Gazeteci Candal Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğünü belirterek, 2 Mart'ta sonu kriz ile biten altılı masa toplantısında nelerin konuşulduğunu detaylarıyla açıkladı.

Millet İttifakı''nda yer alan 6 siyasi parti liderinin bir yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği toplantıların sonuncusu 2 Mart''ta yapılmış, aday belirleme gündemi ile bir araya gelen liderler arasında toplantının ardından bir kriz ortaya çıkmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun adaylığına karşı çıkaracak, yapılan anket ve araştırma çalışmalarında mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''a karşı açık ara farkla kazanma ihtimali olan iki ismin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş olduğunu belirterek, adaylık için halkın isteğinin bu iki isimden yana olduğunun altını çizmişti.

Toplantıda nelerin yaşandığı ise bugün ortaya çıktı. tv100 ekranlarında yayınlanan Az Önce Konuştum programının sunuculuğunu üstlenen gazeteci Candaş Tolga Işık, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Akşener ile görüştüğünü ve toplantıda nelerin yaşandığını öğrendiğini aktardı.

Işık, altılı masa toplantısına dair şu ifadeleri kullandı:

"Az önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile konuştum. Son altılı masa toplantısında yaşananları sordum, anlattı: ''O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası için cumhurbaşkanlığı adaylığı ismi konuşulmamıştı.

"BİZİM ANKETLERDE YAVAŞ VE İMAMOĞLU ÇIKIYOR"

O gün masaya oturduk ve baktım ki benim dışımdaki herkesle Sayın Kılıçdaroğlu''nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey''in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim.

"KILIÇDAROĞLU HİDDETLENİP AYAĞA KALKTI"

İsterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim. Sayın Kılıçdaroğlu kabul etmedi ve bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim.

"SİZ İMZALAMAYIN O ZAMAN BİZ İMZALARIZ"

Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz deyince ben masadan kalkayım o halde dedim. Siz bilirsiniz dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar