Alperen Şengün NBA'de tarihe geçti

Alperen Şengün NBA'de tarihe geçti
NBA'de Houston Rockets forması giyen Milli Basketbolcu Alperen Şengün, Batı Konferansı'nda haftanın oyuncusu oldu.

Alperen Şengün, NBA sahnesinde büyük bir başarıya daha imza attı. Houston Rockets forması altında olağanüstü performansıyla dikkatleri üzerine çeken genç yıldız, Batı Konferansı'nda 11. haftanın en değerli oyuncusu seçildi.

HAFTANIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Houston Rockets, geçtiğimiz hafta içerisinde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet elde ederken sadece bir mağlubiyet aldı. 21 yaşındaki yetenekli oyuncu, bu 4 mücadelede ortalama olarak 24.0 sayı, 7.0 ribaunt, 4.5 asist ve 1.5 top çalma performansı sergileyerek Batı Konferansı'nda haftanın en iyisi seçildi. Aynı zamanda, Alperen Şengün bu ödülü kazanan en genç oyuncu unvanını da Houston Rockets tarihinde elde etmiş oldu.

Bu haftanın en değerli oyuncusu ödülünü Houston formasıyla kazanan son isim James Harden olmuştu. Harden, bu ödüle layık görüldüğü zaman 2019 yılının kasım ayındaydı. Öte yandan, Doğu Konferansı'nda haftanın en iyi oyuncusu unvanını ise New York Knicks forması giyen Jalen Brunson kazandı.

Alperen Şengün'ün kariyerindeki bir diğer önemli gelişme ise ilk kez All-Star'a aday gösterilmiş olmasıydı. Son günlerde açıklanan taraftar oylamasının ilk sonuçlarına göre, uzun oyuncular kategorisinde (forvet-pivot) 335 bin 115 oy alarak 7. sırada yer aldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar