Almanya Dışişleri tepki gösterdi!

Almanya Dışişleri tepki gösterdi!
Almanya Dışişleri Bakanlığı, The New York Times, Washington Post, CNN ve Voice of America muhabirlerinin de yer aldığı gazetecilerin hesaplarının Twitter'dan engellenmesine tepkisini gösterdi.

DIŞ İŞLERİ'NDEN TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde özel hayatın gizlilik ihlalinde bulunduğunu öne süren Twitter''ın sahibi ve ünlü iş adamı Elon Musk, gazetecileri, sosyal medya platformundan uzaklaştırma kararı almıştı. Bunun üzerine Almanya Dışişleri, Twitter''ın askıya aldığı @donie, @drewharwell, @Rmac18, @MattBinder, @webster, @micahflee ve @KeithOlbermann hesaplarının fotoğraflarını paylaştı ve şunları söyledi: "Basın özgürlüğü isteğe bağlı olarak açılıp kapatılmamalıdır. Aşağıdaki gazeteciler bugünden itibaren artık bizi takip edemez, yorum yapamaz ve eleştiremez. Bununla ilgili bir sorunumuz var twitter"

New York Times sözcüsü ise hesapların askıya alınmasına yönelik şu söylemlerde bulundu "Tartışmalı ve talihsiz bir olay. Ne bize ne çalışanımız Ryan’a açıklama yapılmadı. Tüm gazetecilerin hesaplarının eski haline dönmesini ve Twitter’ın yaptıkları için tatmin eden bir açıklama yapmasını umuyoruz".

Musk’ın paylaşımında, “Herkes için olduğu gibi gazeteciler için de aynı kurallar geçerli. Bütün gün beni eleştirmeniz sorun değil ancak gerçek zamanlı konumumu ifşa etmeniz ve ailemi tehlikeye atmanız sorun" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar