Ali Yerlikaya Fatih Camii imamına yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Ali Yerlikaya Fatih Camii imamına yapılan saldırıyla ilgili açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fatih Camii imamına yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

İstanbul'da Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya yönelik saldırıyla alakalı sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul’da bu akşam Fatih Camii’nde yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii İmamı Galip Usta ile cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı. Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

aw115581-01.jpg

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya yönelik yapılan saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Tunç, “İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıdan sonra şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ile Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasını yaptı.

NELER OLMUŞTU?

Olay, saat 19.15 sıralarında Fatih Camii’nde oldu. İddiaya göre Ö.S. isimli şahıs, Fatih Camii içerisine girerek bir slogan attı. Cami içerisinde huzursuzluk çıkaran kişi, kendisini uyarmaya gelen Fatih Camii imamı Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla saldırarak yaraladı.

aw115556-01.jpg

aw115556-02.jpg

aw115556-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar