Ali Koç'un 5 yıllık başkanlık karnesi: Taraftarlar kredi notuna tepkili

Ali Koç'un 5 yıllık başkanlık karnesi: Taraftarlar kredi notuna tepkili
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 5 yıllık başkanlık döneminin kısa özetini sizler için derledik.

EGEMEN İSAR-GÜNBOYU

Spor Toto Süper Lig temsilcisi Fenerbahçe, bu sezonda şampiyon olamayarak şampiyonluk hasretini 9 yıla çıkardı.

2018 yılında yapılan Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım’ın karşısına çıkan Ali Koç, Yıldırım’ın 20 yıllık yönetimine nokta koydu.

Başkan olmadan önceki bir sözünde ise “Siz benim hayalimdeki Fenerbahçe’yi daha anlayamamışsınız” demişti.

Koç ayrıca “Bizden hayali, sırf seçim kazanmak için vaat edilmiş projeler beklemeyin. Bizim tek bir projemiz var, Fenerbahçe'yi şahlandırarak yeniden ait olduğu yere, yani zirveye taşımak. Gurur duyulacak bir takım yaratacağız" sözlerini kullanmıştı.

Fakat Sarı lacivertliler eski günlerine dönmek bir yana, Aziz Yıldırım’ın başkanlığının son dönemlerinden de geriye gitti.

KOÇ’UN KARNESİ ZAYIF

Fenerbahçe'nin Ali Koç döneminde 81 transfere 126 milyon euro ödenerek en fazla harcama, Süper Lig’de 5 yılda sadece 12 kez liderlik, kulübün borcu toplamda 7.6 milyar TL'ye yükseldi ve ezeli rakipleriyle tarihi galibiyet serileri bitti.

ALİ KOÇ DÖNEMİNDE GÖREVE GELEN TEKNİK DİREKTÖRLER

Ali Koç’un 5 yıllık yönetiminde 11 farklı antrenör görev yaptı. Bunlar; Philip Cocu, Koeman, Ersun Yanal, Zeki Murat Göle, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Vitor Pereira, Zeki Murat Göle, İsmail Kartal ve Jorge Jesus.

BAŞARILARI

Sporun 3 ana branşında Koç döneminde futbol takımı henüz kupa kazanamazken, erkek basketbol takımı 1 kez ligi ve 1 kere Türkiye Kupasını, kadın basketbol takımı ligde 4 kez, bir kez de EuroLeague Women kupasını aldı. Kadınlar voleybolda 1 Sultanlar Ligi şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Kupası zaferi, erkeklerde 1 Efeler Ligi şampiyonluğu, 1 Kupa Voley zeferi, 1 Şampiyonlar Kupası zaferi elde etti.

TERSİNE BAŞARI

Koç'un başkanlığında, Galatasaray 2 kez, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir de 1'er kez Süper Lig şampiyonluğu sevinci yaşadı.

BU SEZON İSTİFA SESLERİ DAHA ÇOK YÜKSELDİ

Jorge Jesus'un takımın başına geçmesiyle şampiyonluk umudu yakalayan Fenerbahçe'de işler pek de öyle gitmedi.

Özellikle iç sahada Galatasaray'a 3-0, Beşiktaş'a 4-2 yenilen Fenerbahçe, Giresun ve İstanbulspor gibi kümede olan takımlarla olan maçlarında puan kaybederek, şampiyonluk yolundaki rakibi Sarı kırmızılılar karşısında fırsatları tepti.

UEFA Avrupa Ligi'nde de son 16 turunda elenen Fenerbahçe'de, Galatasaray'a da şampiyonluk kaybedince tek hedef Ziraat Türkiye Kupası kaldı.

Jesus'a ve transferlere büyük harcama yapan ekipte bu sezonun da başarısız geçilmesi Ali Koç ve yönetimine yönelik istifa tepkilerinin daha da artmasına sebep oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar