Ali Eyüboğlu kimdir? Ali Eyüboğlu hayatı ve biyografisi!

Ali Eyüboğlu kimdir? Ali Eyüboğlu hayatı ve biyografisi!
Türk magazin dünyasının renkli isimlerinden biri olan Ali Eyüboğlu, 2. Sayfa programında Gülşen Yüksel'in yerine geçeceği ortaya çıktı. İşte Ali Eyüboğlu'nun hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler.

2024'te Müge Dağıstanlı, TV 8 ekranlarında "Aramızda Kalmasın" programı ile izleyicilerle buluşacak. Dağıstanlı'nın yeni partneri ise gazeteci Ali Eyüboğlu olduğu ortaya çıktı.

ALİ EYÜBOĞLU KİMDİR?

Ali Eyüboğlu, 7 Mayıs 1961 tarihinde Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Ballı Köyü'nde dünyaya geldi. Nezire ve Raif Eyüboğlu çiftinin altı çocuğundan en küçüğü olarak hayata gözlerini açtı. İlkokulu Ballı Köyü'nde tamamlayan Eyüboğlu, ortaokul ve lise eğitimini ise Vakfıkebir'de aldı. Üniversite eğitimine Mimarlık alanında başlayan Eyüboğlu, ikinci sınıfta bu alandan ayrılarak gazetecilik kariyerine yöneldi.

1979 yılında Karadeniz gazetesinin düzenlediği sınavı kazanarak gazeteciliğe adım atan Ali Eyüboğlu, 1983 yılında Merhaba gazetesinde magazin haberciliği yapmaya başladı. Ardından Güneş, Bulvar ve Tercüman gazetelerinde muhabir olarak görev aldı.

1990 yılında Tercüman gazetesindeki Magazin Müdürlüğü görevinden istifa eden Eyüboğlu, kısa bir süre işsiz kaldıktan sonra 1991 yılında Milliyet gazetesinde çalışmaya başladı. Bu süreçte Türkiye'yi dolaşarak "İl İl Türkiye Ansiklopedisi"nin fotoğraflarını çeken Eyüboğlu, 1992 yılında Milliyet gazetesinin Magazin Servisi'nde muhabir olarak göreve başladı. Uzun yıllar boyunca muhabirlik ve şef yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulunan Eyüboğlu, 2003 yılında Milliyet gazetesinde Magazin Müdürü olarak atanarak kariyerinde yeni bir döneme adım attı.

21 Ekim 2008 tarihine kadar Milliyet gazetesinde Magazin Müdürü olarak görev yapan Ali Eyüboğlu, aynı zamanda "Alice" adlı köşenin yazarlığını üstlendi ve Milliyet Televizyon'un Yayın Koordinatörlüğü görevini başarıyla yerine getirdi.

Ali Eyüboğlu'nun renkli kişiliği, uzun yıllara yayılan başarılı gazetecilik kariyeri ve medya dünyasındaki etkisi, onu Türkiye'nin tanınan isimlerinden biri haline getirmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar