Akşener seçime kendi adaylarımızla gireceğiz demişti: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti ile ittifak açıklaması!

Akşener seçime kendi adaylarımızla gireceğiz demişti: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti ile ittifak açıklaması!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: İYİ Parti'nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin açıklama yaptı.

ABDULLAH İSTENCİ / GÜNBOYU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti. Okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek uygulamasına son verilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Öğretmenler zorda, çocuklar yeterince beslenemiyor. Tasarruf diye çocukların boğazından kesiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini çağdaşlıktan ve bilimsellikten, çıkararak ideolojik bir çatışma alanına dönüştürdü" eleştirisi de getirdi.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, toplantının soru cevap kısmında İYİ Parti'nin yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararı hakkında "İYİ Parti'nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin olarak bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti. Saygıyla karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ADAYLIĞI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in genel başkan adaylığı konusunda da, "E gayet güzel arkadaşlar, burası Cumhuriyet Halk Partisi. CHP diğer partiler gibi değil, her üyenin genel başkan olma hakkı vardır. Yarın Özgür Bey, adaylığını ilan edecek. Daha sonra İstanbul'dan bir arkadaşımız adaylığını ilan edecek" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar