Yaraları sarmaya devam ediyor: Meral Akşener Malatya’da depremzedeleri ziyaret etti

Yaraları sarmaya devam ediyor: Meral Akşener Malatya’da depremzedeleri ziyaret etti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremin büyük yıkıma yol açtığı Malatya’da depremzedeleri ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Akşener, depremzedelere ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunarak, taleplerini dinledi.

Kent merkezindeki incelemelerin ardından Akşener, depremin vurduğu ilçelere geçti. Güvenlik güçlerini de ziyaret eden Akşener, polislerden kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve “Allah yardım etsin” dedi.

Bir depremzede, yaşadıkları sorunları Akşener’e anlatırken “25 kişi bir çadırda yatıyoruz. Binlerce çadıra ihtiyacımız var. Acil 60-70 tane ihtiyacımız var” dedi.

Akşener’in dinlediği bir depremzede “Milletin çadıra ihtiyacı var. Malatya’da bir şey yok. 25 kişi bir çadırda yatıyoruz. Binlerce çadıra ihtiyacımız var. Acil 60-70 tane ihtiyacımız var” dedi ve kentteki çadır ihtiyacına dikkat çekti.

Akşener, depremzedeye “Benim yapabileceğim şu an sınırlı ama bunu ilgililere ileteceğim. Biz, İYİ Parti olarak STK gibi çalışıyoruz, durumumuz budur” yanıtını verdi.

Aynı depremzede, deprem mağdurlarının kredi borçlarına ilişkin, “Diyor ki ‘Ben faizlerini sileceğim’. Yahu yazık, bunların evi yıkılmış, anapara ödeyecek durumu mu var” diye konuştu. Başka bir yurttaş, “Benim hem dükkanım yıkılmış hem evim yıkılmış. Bir haftadır yardım işleriyle uğraşıyoruz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar