Meral Akşener: Çocuklar çalınır, bir dönem çalındı, sahip çıkın!

Meral Akşener: Çocuklar çalınır, bir dönem çalındı, sahip çıkın!
Deprem bölgesi Gaziantep'te açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener depremzedeleri çocuklar için uyardı. Akşener "Çocuklarınıza sahip çıkın. Ailesini kaybetmiş küçük çocuklara mutlaka sahip çıkın. Çocuklar çalınır. Bir dönem çalındı" dedi.

Depremin vurduğu illerde depremzdeleri ziyaret ederek dertlerini, taleplerini dinleyen  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gaziantep''te konuştu. Akşener "Ailesini kaybetmiş küçük çocuklara mutlaka sahip çıkın. Çocuklar çalınır. Bir dönem çalındı" diyerek uyardı. 

Akşener''in açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye genelinde eğitimin ertelenmesi doğru değil. Binlerce köyü dolaştım o çocukların tableti, bilgisayarı, cep telefonu yok. Pandemi nedeniyle çocuklarımız 2 yıl eğitimden uzak kaldı. Eğer uzaktan eğitim devam edecekse o çocuklara bu imkan sağlanmalıdır. Bizim gelirken burada internetimiz dahi çekmedi. Bu çok zor bir süreç. bir ailenin 6 kişinin aynı odada yatıp kalkması doğru mu? Pek çok yazlık ev, otel var o insanları buralara yerleştirin. sizden ricam, çocuklarınıza sahip çıkın. Ailesini kaybetmiş küçük çocuklara mutlaka sahip çıkın. Çocuklar çalınır. Bir dönem çalındı. Sahip çıkın. Yabancılara mülk satışını yasaklayın. 

“BU ÇÖPLER SALGINLARA SEBEP OLUR”

Birincisi, tuvalet... Banyo, kendini silebilecek bir banyo düzeneği isteniyor. Biraz evvel üç hanımefendi, beni çağırdı örtülü başlarını açtıklarında kum vardı. Enkazdan çıkmış, temizlenememiş. Hijyen, artık bunun çözülmesi lazım. Gıda maddelerinden oluşan çöpler var. Bu çöpler bir süre sonra salgınlara sebep olur. İlk önce de çocuklardan başlar. Hemen toplanması lazım, toplanamıyorsa da kireç dökülmesi lazım. İlaç yok. Onun halledilmesi lazım. İnsanların bir korkusu da borçları...Çekilen kredilerin nasıl ödeneceğini düşünüyor vatandaşlar. Bunu iktidara söyleyeceğiz. Muhalefet halkın avukatlığını yapar, iktidar bu sorunları çözer. Takip etmeye devam edeceğiz.

“PANDEMİYLE İKİ SENE KAYBETTİK”

Alınan kararlarla ilgili, eğitimin ertelenmesi doğru değil. Pandemiyle iki sene kaybettik. Biz burada gelirken internetimiz çekmedi, alt yapının tamamlanması ve tablet verilmesi gerek. Bunu takip edeceğiz.

“BU KARARDAN DÖNÜLMELİDİR”

Bu bölgede okuyan 285 bin üniversite öğrencisi var. Çocuklar yurttan dışarı atılıyor. Bu çocuğun eve gidecek parası var mı belli değil, yatacak yeri var mı belli değil. üniversitelerin kapatılması kesinlikle yanlış. Bu karardan dönülmelidir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar