AKP'nin TEKNOFEST propagandası pes dedirtti! Çizgi filme de alet ettiler

AKP'nin TEKNOFEST propagandası pes dedirtti! Çizgi filme de alet ettiler
TRT Çocuk çizgi filmleri içerisinde en çok sevilen yapımlar arasında olan 'Nasreddin Hoca' çizgi filminin son bölümünde, AKP'nin TEKNOFEST propagandası yer aldı.

HATİCE ÖLMEZ/GÜNBOYU

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e özel, TRT Çocuk'ta yayımlanan Nasreddin Hoca çizgi filminde, TEKNOFEST propagandasına yer verildi.

ekran-alintisi11.jpg

TEKNOFEST'te özel Nasreddin Hoca çizgi filminde bu hafta, Nasreddin Hoca ve El Cezerî Teknofest’e katıldı.

t-001.jpg

TEKNOFEST NEDİR?

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizin millî teknoloji geliştirme süreçlerinde kritik rol oynayan kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

NEDEN PROPAGANDA?

Her yıl ağustos sonu ile eylül ayı içerisinde yapılan TEKNOFEST bu yıl hava koşulları uygun olmamasına karşın nisan ayında, seçimlerden hemen önce başladı. İktidarın seçim kampanyasını savunma sanayisi üzerine kurmasıyla birlikte festivalin seçim ayarlı zamanlanması iddiaları gündeme taşıdı.

Festival ile birlikte AKP kampanyasının omurgasını oluşturan savunma sanayi yatırımlarını konuşma fırsatı yakaladı.

Seçim meydanlarında hem Kemal Kılıçdaroğlu, hem Mansur Yavaş hem de Ekrem İmamoğlu, teknoloji ağırlıklı savunma sanayi yatırımlarını destekleyeceklerini duyurmuştu. AKP’nin değil devletin olduğu anlatılmak istenilmişti.

Hükümetse iktidarın değişmesi halinde yatırımların duracağı propagandasını defalarca . Örnek Vahit Kirişçi’den. Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı Vahit Kirişçi, “İktidar değişirse İHA’lar, SİHA’lar hangarlara kilitlenecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bir mitinginde, muhalefetin yetkiyi alması durumunda İHA’ların ve SİHA’ların kanatlarını kıracağını söylemişti...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar