AKP'nin teklifi Mehmet Metiner'i çıldırttı: Tuzağa düşüyorsunuz

AKP'nin teklifi Mehmet Metiner'i çıldırttı: Tuzağa düşüyorsunuz
AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘milletvekilliği’ teklifi partiyi karıştırdı. Yenişehirlioğlu'nun teklifine AKP eski milletvekili Mehmet Metiner’den sert bir tepki geldi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

AKP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'na dün gazetecilerle buluştuğu esnada, "2003 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği desteğe karşılık, bugün AK Parti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?" sorusu soruldu.

Yenişehirlioğlu ise kendisine sorulan soruya, “Şık olur, güzel olur. Aklıma enteresan bir şey getirdi. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza ileteceğim, karar onlarındı” şeklinde cevap verdi.

"YANLIŞ BENZETME ÜZERİNDEN TUZAĞA DÜŞÜLMESİN"

Yenişehirlioğlu’nun yanıtı üzerine parti karıştı. AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, Yenişehirlioğlu’nun ‘Kılıçdaroğlu’na milletvekilliği’ sözlerine X-Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın konumlarının farklı olduğunu belirten Metiner, paylaşımında, “R. T. Erdoğan’a meclis yolu yasal görünümlü bir darbeyle kapatıldı. Erdoğan meclise giremedi ama partisi iktidara taşındı. O gün Erdoğan’ın gasbedilen hakkının Baykal’ın desteğiyle teslimi ile Kılıçdaroğlu’nun bugünkü konumu farklı. Yanlış benzetme üzerinden tuzağa düşülmesin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar