AKP'nin flaş transferi Mehmet Ali Çelebi'nin TBMM kartı 34 milyonluk araçtan çıktı! Ultra lüks araç hakkında neler dedi

AKP'nin flaş transferi Mehmet Ali Çelebi'nin TBMM kartı 34 milyonluk araçtan çıktı! Ultra lüks araç hakkında neler dedi
Seçim öncesi AKP'ye geçen ve İzmir’den milletvekili olan eski asker Mehmet Ali Çelebi’nin kullandığı lüks otomobil gündem oldu. Çelebi, 34 milyon lira değerindeki araç ile ilgili açıklama yaptı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

CHP'den milletvekili seçilerek Meclis'e girdikten sonra önce Memleket Partisi'ne ardından da seçim öncesinde AKP’ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kullandığı 34 milyonluk liralık araçla gündem oldu. Aracın bir arkadaşına ait olduğunu söyleyen Çelebi’nin kullandığı otomobilin şu andaki piyasa değerinin 28-34 milyon lira olduğu söyleniyor.

s-b8a7f27c3ff139c424b862e23da4c8b84b02a219.webp

Gazeteci Celal Eren Çelik sosyal medya hesabı üzerinden, Meclis araç giriş kartı ve plakasını paylaşarak Çelebi’ye, aracın kendisine ait olup olmadığını sordu. Çelik’in sorusuna Çelebi, şöyle yanıt verdi: “Bu araç bana ait değildir. İstanbul’da oturan bir arkadaşımıza aittir. Öncelikle İstanbul’a araçsız gittiğimde kullanmak; aynı zamanda ciddi rahatsızlıkları olan İstanbul’da oturan annemi acil durumlarda ben yokken hastaneye getirip götürmesi için tahsislerimden birini bu şekilde kullandım”

f6pqlgnw4aasc-o.jpeg

Kendisinin başka marka bir otomobile bindiğini belirten Çelebi, "Merak edenler olmuş. Milletvekillerinin kendisine tahsisli 3 araç hakkı vardır. Hepsi kendilerine ait olmak zorunda değildir. Vekillerimiz bu tahsisi genel olarak Ankara’da bir araç ve kendi seçildikleri illerde bir araç olarak kullanmaktadır. Kendi aracım Skoda ve ödemesi devam etmektedir. Mal varlığım 2022’de açıkladığımdan farksızdır. Herhangi bir açıklanamayan malvarlığı artışı ispat edilsin derhal istifa ederim.” diye konuştu.

s-65564b8ca771918df5871ecea63f69476651a841-1.webp

Çelebi açıklamasının devamında ise şunları söyledi: “Yeri gelmişken bu seneki malvarlığı açıklamamızı da yapalım. Aşağıdaki video 2022. Aynen devam ediyor. Quasqai marka aracımı 265bin km olduğu için arıza yaptı değiştirdim Skoda aldım. Borcu devam ediyor. 2022’de 200bin kredi borcu vardı şu an 270bin kredi borcum devam etmektedir. Aksi ispatlanırsa gereğini yapıp hemen istifa ederim”

’34 MİLYONLUK LÜKS ARAÇ KULLANIYOR’

Gazeteci Celal Eren Çelik söz konusu araçla ilgili ayrıntılı bilgiyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Çelik, paylaşımında, “Araç BENTLEY FLYING SPUR V8 550 doğru mudur Sn.Mehmet Ali Çelebi? Aracın 2.el fiyatları 34 Milyon 500 bin TL ile 28 Milyon 250 bin TL arasında değişiyor. Araç bir şirkete ait. Şirketin araç sahiplik süresi 1 ay, kaskosuz süre 4 ay. Bu aracı siz mi kiraladınız? Yoksa bir şirket üzerinden kiralık değil de size mü ait? Kiraladıysanız kira bedeli nedir? Yok size tahsis edildiyse BENTLEY tahsis nasıl ve neden olur?” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar