Ehliyet affı çıktı mı, Resmi Gazete'de ne zaman yayımlanacak?

Ehliyet affı çıktı mı, Resmi Gazete'de ne zaman yayımlanacak?
Ehliyet affı yasasının ne zaman yürürlüğe gireceği, trafik ceza puanları nedeniyle ehliyetleri geçici olarak elinden alınan sürücüler tarafından merak ediliyor. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücüyü etkileyen bu yasa hakkında tarih araştırmaları devam ediyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ehliyet affı teklifinin Meclis'e sunulduğunu ve yasalaştığını sosyal medya hesabından duyurdu. Peki, ehliyet affı yürürlüğe girdi mi ve ehliyet iadesi ne zaman başlayacak?

Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücüyü etkileyen ehliyet affı yasasıyla ilgili karar açıklandı. Vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yapılandırılması, ve sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren teklifin Meclis tarafından kabul edildiği bildirildi. Peki, 2023 ehliyet affı ne zaman yürürlüğe girecek ve Resmi Gazete'de yayımlandı mı? İşte detaylar...

2023 EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesini içeren bu teklifin yasalaştığını duyurdu.

Buna göre; Ehliyet affıyla ilgili TBMM'de kabul edilen çalışma, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra resmi olarak yürürlüğe girecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EHLİYET AFFI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında kararı şu sözlerle duyurmuştu.

"Ölümlü trafik kazalarında son 5 yılda azalma sağladık. Salgın döneminde artan ihracatımız nedeniyle kara yollarındaki ticari seferlerde artış yaşandı. Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz.

Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar