Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

AKP'nin akıl oyunu!

Tam yirmi yıldır iktidarda olacaksın, yüzlerce çöp ve yap işlet projelere ülkenin yirmi yıllık gelirini temlik edeceksin, ülkenin değerleri olan fabrikalarını üç otuz paraya Araplara peşkeş çekeceksin,  bir de üzerine iki trilyon dolar vergi toplayacaksın, vay vay vayy..

Avrupa bizim gariban milletimizi değil, AKP iktidarını kıskanıyordur olsa olsa. Dürüst bir iktidar bu bütçelerle ülke tarımını şaha kaldırır, milletin parasına para, gücüne güç katardı. Kişi başı geliri yükseltir, vatandaşlarının refahını arttırırdı.

Ama bizde güçlenen yandaş medya, yandaş müteahhitler, ve yandaş çevreleri oldu..

Şimdi kalkmış sıkılmadan "sanayiciler mutlu, dar gelirli geçim sıkıntısı çekiyor" diyorlar.

Yandaşlar bu kriz ortamında daha da büyüsün diye ülkenin %10''unu, %90nının sırtına yüklediğiniz için sıkıntı çekiyor olmasınlar sakın...

Yani ülkenin %85''i açlık sınırında, barınma krizi içinde.

Neden? Parası olan parasına para, gücüne güç katsın diye.

Göz göre göre, servet transferi yapılıyor ..

Bir ülkenin yüzde otuz nüfusunun devlet yardımı alması için ülkenin savaş halinde olması lazım..

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 5.017 Lira olduğu bir ortamda siz asgari ücretliye, emekliye bu rakamın altında veriyorsanız bu ülkenin 60 milyonu aç demektir..

Sayın Nebati  ne oldu kontrol altına aldığın dolar? Beş aydır tabelada dolar aynı kalsın diye Merkez Bankamız elli milyar dolar yaktı, el insaf.

Kur korumalı mevduat denen saçmalıkla bu milletin 120 milyar lirasını heba ettiniz daha şimdiden. Lüks restoranda yemek yiyen kişilerin faturasını dışarıda simit yemeyi bile düşünen adama ödettiniz.

453 milyar dolar (175 milyarı kısa vadeli) dış borç, yılın ilk dört ayında 35 milyar dolar bütçe açığı ile tut bakalım doları nasıl tutacaksın. Eksi 60 milyar dolar MB kasanla, işinin ehli olmayan kadrolarla ve ne iş yaptığı bilinmeyen danışmanlarla..

Bu ülkedeki en büyük eksiklik ödediğimiz verginin peşine düşmememiz, gereksiz kamu harcamalarını, yaşanan saltanatı sorgulamamamızdır..

Ne zaman ki, ödediğimiz verginin peşine düşer, milletin vergilerinin kimin için ne amaçla kullanıldığının hesabını sorarız, işte o zaman bu milletin alın teri ile saltanat yaşayanlar bu kadar fütursuzca davranamaz..

Eyy AKP;

Bir cümlende sana yürekten katılıyorum..

"İstanbul''u kaybeden Türkiye''yi kaybedecek..."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları