AKP’li ismin usulsüzlüğü deşifre oldu: Belediye başkan adayı devletin yardımına çöktü

AKP’li ismin usulsüzlüğü deşifre oldu: Belediye başkan adayı devletin yardımına çöktü
Gazeteci İsmail Saymaz, Amasya'nın Merzifon ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca ihtiyaç sahiplerine kışlık giderleri için verilen 2500 TL'nin, AKP tarafından dağıtılıyormuş gibi gösterilerek verildiğini iddia etti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında, "AKP’nin adayı devletin yardımına çöktü" başlıklı yazısında dikkat çeken bir seçim usulsüzlüğünü kaleme aldı.

İddiaya göre, vatandaşlara telefonla ulaşan bir kadın, AKP'nin Merzifon İlçe Başkanlığı adına hareket ederek, devlet yardımı olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteğini siyasi propaganda aracı haline getirdi.

CHP'li Merzifon Belediye Meclis Üyesi Fatih İşcan'ın aktardığına göre, telefonla arayan kişi, vatandaşlara 2500 TL'nin Fatih Sütçü tarafından hesaplarına yatırılacağını belirtti. Ancak İşcan'ın soruları üzerine kişi, AKP ilçe yönetiminden olduklarını belirtti ve devlet desteklerinin Cumhurbaşkanı ve Fatih Sütçü tarafından dağıtıldığı iddiasında bulundu.

Bu iddialar üzerine CHP'li yetkililer, konuyu Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı'na taşıdı. Suç duyurusunda bulunulan dilekçede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ihtiyaç sahiplerine yönelik devlet desteklerinin siyasi amaçlarla kullanıldığı ve halkı yanıltıcı bilgilerle AK Parti'nin propagandasına hizmet ettiği öne sürüldü. Ayrıca, AKP’nin Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a aykırı şekilde propa

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar