AKP'li Canikli: "Halk Ekmek'e zammın hedefi Erdoğan"

AKP'li Canikli: "Halk Ekmek'e zammın hedefi Erdoğan"
AKP Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Ekmek fiyatları bu nedenle artınca AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef gösterecekler" ifadelerini kullandı.

AKP Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'den ilginç Halk ekmek açıklaması geldi. Canikli, "Ekmek fiyatları bu nedenle artınca AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef gösterecekler. Bunlarda Bizans oyunu bitmez. Bu değerlendirmeler hayal ürünü şeyler değil. Benzer oyunlar Türkiye’de sahnelendi. Seçimin hemen öncesinde soğan ve patateste yaşananları unutmadık." ifadelerini kullandı.

Canikli açıklamasınını devamında, "Bugün pazarda 1.5-2 lira olan patates ve soğanın fiyatı seçim öncesinde, seçmenin siyasi tercihini etkilemek amacıyla 10 liraya kadar yükseltildi. Tarım ürünlerinin arz ve talep miktarının fiyat esnekliğinin 1’den büyük olması kuralından yola çıkılarak soğan ve patatesler depolarda bekletilerek çürütüldü. Bu yolla arz miktarları, denge talep miktarlarının altına düşürülünce soğan ve patates fiyatları patladı. Bunlara tavsiyem, benzer oyunlarınız deşifre edildiği için bir daha başaramazsınız, boşuna denemeyin." dedi.

Canikli, "CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun ilk icraatlarından birisi İstanbul halkının ekmeğiyle oynamak oldu. AK Parti dönemlerinde ekmeğe 8 yılın toplamında yapılmayan yüzde 40'lık zam CHP'li Ekrem İmamoğlu tarafından 1 günde yapıldı" dile getirdi.

Canikli, İmamoğlu'nun asıl hedefinin Halk Ekmek'i kapatmak olduğunu ileri sürerek, "CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun amacının sadece zam yapmak olduğunu sanmıyorum. Nihai hedefi Halk Ekmek'i kapatmaktır. Önce ekmek fiyatları insafsız ve ölçüsüzce yükseltilerek Halk Ekmek'in ürünlerine olan talep azaltılacak. Sonra da 'Halk Ekmek ürünlerini kimse almıyor' diye kapısına kilit vurulacak. Yani kapatılacak." dedi.

Canikli, Halk Ekmek ürünlerine CHP’li Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan yüzde 40 oranındaki zammın, piyasadaki diğer ekmek üretenlerin de ekmek fiyatlarını artırmalarının önünü açacağını, onların zam taleplerine zemin hazırlayacağını da iddia etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar