Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

AKP'den sonra...

Kıymetli Dostlar hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Anketler sokak ve millet tepkisi bize gösteriyor ki, AKP nin yönettiği dönemin sonuna geldik.

Peki AKP ne verdi iktidarda olduğu 21 yıl boyunca bu ülkeye bir gözden geçirelim.

2008''e kadar Kemal Dervişin yazdığı acı reçete uygulandı, 2008 sonrası ABD''de basılan bol boş dolarlar gelişmekte olan ülkelerle beraber Türkiye''ye de geldi. Hatta öyle bir güzel durum vardı ki, dolar/TL eşitti. Bazı insanlar kerameti AKP''den sandı o dönemde ama asıl keramet o boş bol basılan paraların bizim gibi gelişmekte olan ülkelere gelmesiydi.

Peki o dönemde biz ne yaptık, parayı tarıma hayvancılığa teknolojiyemi yönlendirdik, hayır.

Ne yaptık, yol yaptık, ne yaptık köprü yaptık, ne yaptık, ihtiyacımız yokken Çanakkale köprüsü yaptık, ne yaptık geçiş garantisi kamu özel işbirliği projelerine devlet garantisi verdik. Karşılığı nedir? Bunların hepsi yap işlet devret projelerdi.peki bizim verdiğimiz trilyon ton dolarlar nereye gitti.

Saltanatlara gitti, aile boyu zevk-i sefaya gitti. 3/5 maaş alan beyzadelere gitti, gitti de gitti.

Bize ne kaldı, 453 milyar dolar borç, satılan devlet kurumları. Yahu SEKA kağıt fabrikasını satıyorsun, adam 5.5 milyon liraya alıp, içindeki makina ve teçhizatı 11 milyon liraya satıyor, sonra da arsayı astronomik bir rakamla TOKİ''ye.

Yazık değil mi bu ülkenin parasına, yazlık değil mi alınteri ile ödediğimiz vergilere, çocuklarımızın geleceğine yazdık değil mi?

Bazı insanlar diyor ki, "ben vergi vermiyorum". Kıymetli kardeşim şu içiyor musun, evet. Ekmek alıyor musun, evet. Evine marketten bir şey aldığında poşete koyuyor musun, evet. İşte bunların hepsinde devlete vergini veriyorsun. Zinhar günah denilen tekel ürünlerinin topladığı vergi ile bunlara "günah" diyenlerin vergileri ödenecek.

İlk seçimde ne olacak. Tartışmasız millet ittifakı kazanacak. Su götürmez bir şekilde , açık ara farkla. Neden mi, millet artık bıktı. Yalanlardan bıktı, aşağılanmaktan bıktı, hakaret yemekten, ülkesinin talan edilmesinden bıktı. Her yalanın arkasında Allah''ın gösterilmesinden, dinin alet edildiği her detaydan bıktı.

Geçen ay rekor bir şekilde 9.2 milyar dolar cari açık verdik. Peki Merkez Bankamızın rezervi ne kadar azalmış . Tam 9.3 milyar dolar. Resmen Ali''nin külahını Veliye, Velinin külahını Aliye takıyorlar.

Bay sene beklenen dış ticaret açığı yani ihracat ithalat arasındaki fark 150/160 milyar dolarları bulacak. Cari açık da bu minvalde 100 milyar dolardan aşağı olmayacak. Bunlar nereden karşılanacak, bizlerin cebinden. Ali abi, Ayşe teyze, Mustafa kardeş çocuğuna ekmek alsın diye verdiğim paranın bile hesabını soruyorsun 21 yılda ödediğin vergilerin hesabını neden sormuyorsun. İktidar bizlerin memuru, onları biz seçiyoruz bu ülkeye hizmet etsinler diye. 8.500 lira asgari ücret alınan ülkenin ortalama kirası 12/15 bin lira olamaz. Millet İttifakı bu seçimi açık ara alacak.

Almasına alacak da kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. AKP nin başımıza sardığı borçlar bu millet tarafından ödenecek. Bu milletin vergilerinden karşılanacak. Biz bu cefayı çekecek bir Sefa sürdük mü, hayır.

Aile boyu yaşanılan saltanatın cezasını hem ekonomik hem sosyal bir şekilde çekip, daha da ezilmeye devam edeceğiz. Millet İttifakı''nda de sihirli değnek yok dedim ya , sabır göstereceğiz. Çünkü algı ile 20 yılda ülkede yanlış giden ne varsa suçu CHP''nin üzerinde atanlar, olası bir iktidar halinde neler söyleyecekler siz düşünün. Artık şapkayı öne koyma değil, o şapkayı başkasına devretme zamanı AKP için. Bu millet artık "yeter" diyor.

Demesin de ne yapsın. Alınan maaş belli, giderler belli. Geçen seneye göre tam %146 kredi kartı kullanımı artmış, 2022 in sene boyu olan icra dosya rakamına ilk 3 ayda ulaşmışız. Hala bu halktan sabır, hala helallik istiyorlar.

Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak halkımı helal etmiyorum!!!

Sonuç olarak 40 yıl boyunca bu ülke Osmanlı''nın borçlarını ödedi, bir 40 yılda Osmanlıcılık oynayanların borcunu ödeyecek..

Söyleyecek bir şeyi olan..?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları