AKP'de iç hesaplaşma sürüyor: Erdoğan sonrasına hazırlık

AKP'de iç hesaplaşma sürüyor: Erdoğan sonrasına hazırlık
Günden güne kan kaybeden iktidar partisinde iç karışıklık sürüyor. Son zamanlarda partiden çıkan çatlak sesler artarken, partinin sosyal medyadaki önemli isimleri arasında da tartışmalar yaşanıyor. Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un 'Cumhur Frankfurt' isimle kullanıcıya verdiği yanıt ile yeniden gündem olan iç çatışma, AKP'de 'Erdoğan sonrasına hazırlık' olarak yorumlandı.

AKP'DE ERDOĞAN SONRASINA HAZIRLIK!

Yapılan hemen her ankette kan kaybettiği gözlemlenen AKP''de, parti içinde de hareketlilik yaşanıyor. Sosyal medyadaki çok takipçili AKP destekçileri ile parti yetkilileri arasındaki gerilim gündem oldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, sosyal medyada kendisini hedef alan “Cumhur Frankfurt”a yanıtı “AKP’deki iç çekişmenin artık troller üzerinden yürütüldüğü” şeklinde değerlendiriliyor. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanmasının ardından sosyal medyada “Cumhur Frankfurt” olarak bilinen hesap, Şentop’u da etiketleyerek  “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” paylaşımında bulundu. 

Cumhuriyet''ten Selda Güneysu''nun haberine göre, “Cumhur Frankfurt” isimli hesabın paylaşımına öfkelenen Şentop, parti içinde yaşanan güç çatışmasını açığa çıkardı. Sosyal medyada yaşanan gerginlik üzerine gazetecilere açıklama yapan Şentop, “Ankara küçük yer. Kimin kimin adamı, kimin sahibi olduğunu biliyor” ifadelerini kullandı.

''''AKP''Lİ OLDUKLARI BİLİNEN DIŞARDAKİ İSİMLER''''

Şentop’un asıl mesajını “AKP’li oldukları bilinen dışarıdaki bazı isimlerin, zaman zaman sosyal medya üzerinden örgütlenerek trollerle parti içini dizayn etmeye çalışanlara verdiğine” dikkat çekiliyor. “Kim bu troll hesapları kontrol etmeye çalışanlar” sorusuna ise yakın tarihte Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun da görevden alınması sürecinde adını duyuran “Pelikan grubu” örnek gösteriliyor. İletilmek istenen mesajları sosyal medyadan kamuoyuyla paylaşan grubun merkezinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın olduğu ifade ediliyor. Genel merkezde de pek çok ismin Albayrak’a yakın olduğunun altı çiziliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar