AKP ve YRP arasında gerilim tırmanıyor! Eski ortak Erbakan’dan Erdoğan’ın ‘şantaj’ çıkışına yanıt

AKP ve YRP arasında gerilim tırmanıyor! Eski ortak Erbakan’dan Erdoğan’ın ‘şantaj’ çıkışına yanıt
Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın sözlerine cevap vedi. Erdoğan'ın 'Zübük' ve 'Siyasi şantaj' benzetmesini üzerlerine alınmadıklarını söyleyen Erbakan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin Cumhur İttifakı'nda yer almadığını vurgulayan Erbakan, şartsız teslim olmadıklarını belirtti. AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın parti hakkındaki değerlendirmelerine cevap veren Erbakan, mutabakat metinlerinin olduğunu ve şartlarını kabul etmeyen bir parti olduklarını dile getirdi.

Erdoğan'ın Malatya mitingindeki sözlerine karşılık veren Erbakan, “Doğruya doğru, yanlışa yanlış dememizden dolayı Cumhur İttifakı’nın dışında olduğumuzu değerlendiriyorlarsa onların değerlendirmesine katılalım biz de. Ama biz Cumhur’a girerken dedik ki; ‘Noter makamı olacak parti değiliz.’ Mutabakat metnimiz var. Biz şartsız teslim olmuş parti değiliz. Eğer ‘Bu şartlarda sizi Cumhur İttifakı’nda saymıyoruz’ diyorlarsa diyecek bir şeyimiz yok” ifadelerini kullandı.

"ADAYLARIMIZI ÇIKARMIŞIZ, REKABETE GİRMİŞİZ"

Erdoğan’ın Malatya mitingindeki “Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem de bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz” sözüne de karşılık veren Erbakan, “AK Parti’nin seçim bürosu ve otobüsünü kullanmıyoruz. ‘Bize verdiğiniz oylar AK Parti’ye gidecek, Tayyip Beyle anlaştık’ demiyoruz. Adaylarımızı çıkarmışız, rekabete girmişiz. Gölge sözünden bir şey anlayamıyorum” diye konuştu.

ERDOĞAN'A YANIT

Erdoğan’ın “siyasi şantaj” ve “zübük” söylemlerini de üzerlerine alınmadıklarını dile getiren Erbakan, bu seçimlerin hizmet yarışı olduğunu belirterek, “Belediyecilik Milli Görüş’ün en önemli alanı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olmuşuz. 500 bin üyeye dayanmışız. Bu seçimi neden pas geçelim?” diye sordu.

"URFA'DA AKP ADAYI ÇEKİLSİN"

AKP tarafından gelen “YRP’nin aday çıkarmasının İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na kazandıracağı” eleştirileri hakkında da konuşan Erbakan, “Vatan, millet ve beka için hareket ediyorsak Urfa’da AK Parti adayı çekilsin. Çünkü Urfa’da DEM Parti’ye kazandırmış olacağız” dedi.

FETÖ İDDİALARI HAKKINDA

Partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'nun FETÖ iddialarına da yanıt veren Erbakan, bu tür iddiaların kabul edilemez olduğunu belirtti ve partisinin FETÖ ile mücadelede önemli bir çaba gösterdiğini vurguladı.

Son olarak, bazı AKP seçmenlerinin partiye yönelik ilgisini dile getiren Erbakan, sosyal baskılar ve çeşitli telefonlarla karşılaştıklarını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar