Özgür Özel Erdoğan'ın seçimden hemen önce yapacağı hamleyi açıkladı! Dikkat çeken emekli detayı

Özgür Özel Erdoğan'ın seçimden hemen önce yapacağı hamleyi açıkladı! Dikkat çeken emekli detayı
CHP lideri Özgür Özel, katıldığı canlı yayında yerel seçimlere ilişkin son durumu açıkladı. Özel, seçimin CHP’nin lehine gittiğini belirtirken Erdoğan’ın hamlede bulunacağını da iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TELE1'de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, 2019'daki seçimlerde elde ettikleri başarıyı değerlendirirken, Millet İttifakı'nın dağılmasına ve seçim stratejisine ilişkin çarpıcı noktalara değindi.

CHP'nin 2019 yerel seçimlerinde 11 büyükşehri yöneten bir parti haline geldiğini belirten Özel, bu durumun siyasete önemli bir denge getirdiğini vurguladı.

“MHP’de yönetim değişecekti ama yargı eliyle o kongre iptal edildi” diyen Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de onun diyet borcu olarak anayasa değişikliğine geçit verdiğini iddia etti.

"KAZANMAMIZ GEREKEN BİR SEÇİMİ KAYBETTİK"

Toplum sözleşmesinin çiğnenerek toplum sözleşmesi yapıldığını savunan Özel, “Daha sonra bir baskın seçimle tek adam rejimi işgalcilik kazandı. Büyük bir kaybetmişlik duygusu vardı ama seçmen sandıkta dengeyi yerelden kurdu. CHP bir anda 11 büyükşehir yöneten bir parti oldu. Bu siyasete bir denge getirdi. Ve biz böyle genel seçime gittik. Kazanmamız gereken bir seçimi kaybettik. Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinin ne olduğunu biliyorduk. Ama hedefi çok daha ilerideydi 2019 yerel seçimi bunu engelledi. Seçmen yine umutsuzdu ama CHP seçimli bir kurultaya gitti ve yeni bir süreç başlattık. Şimdi yine seçimlere gidiyoruz. Şimdi seçmen yeniden bir denge kurulacak mı? Kuracağımızı gördüler ve Recep Tayyip Erdoğan ittifakına sarıldı. Millet İttifakı bileşenleri gayretlerimize rağmen ittifaktan çekti. O gün HDP bugünkü DEM de iktidara kaybettirme stratejisinden vazgeçti. Adaylarını çıkardılar” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN SEÇİM HAMLESİ

Şu anda her şeyin CHP’nin lehine göründüğünü aktaran Özel, “Erdoğan kaybettiğini gördüğü anda bir hamle yapabilir. Zam yapacağım’ derse ‘Yap’ deriz, ‘Meclis’i aç’ derse ‘Aç’ deriz. Sonuçta emeklinin cebine girecek her para bizi memnun eder. Ama ben şu an böyle bir ihtimal görmüyorum açıkçası” diye konuştu.

"3 BÜYÜKŞEHİRDE RİSK YOK"

Yerel seçimlerde Hatay konusuna değinen Özel, “Hatay’da artık kafa kafayayız artık” dedi. Lütfü Savaş’ın kendi trendini yükselterek devam ettiğini belirten Özel, şunları söyledi: “İstanbul, Ankara ve İzmir’de bir risk yok. Seçmene saygısızlık olmasın ama anket şirketlerinin dediği gibi Ankara’da büyükşehir belediye başkanlığı yarışı bitti. Mansur Yavaş rekor oyla geliyor. Yüzde 60’ı zorlar deniyor. Ankara’da yarış belediye meclisinde. Ankara’da inanılmaz bir ivmelenme. Baya iyi gidiyoruz. İstanbul’da KONDA’nın anketinde 7 puan öndeyiz. İzmir’de büyük bir değişim alevi yaktık. Genç adaylarımız var. İzmir’de İYİ Parti ve DEM Parti’nin adayları var, tabii ki bir oy kaybı olabilir. İlçeler için gönlümde bir rekor var. Keşke 30/30, 30/28 olsa. Büyükşehirde farkı açıyoruz. İzmir’in sokakları ‘İtirazımız duyuldu’ diyor. İzmir’de bu dönem hem seçimde hem yönetim devrim yapacağız”

TUNÇ SOYER HAKKINDA

CHP’nin Jandarma Komando Tugay’ı olmadığını ve partiye zarar vermediği sürece herkesin istediğini söyleyebileceğini dile getiren Özel, “Geçen gün Ekrem başkan beni aradı, Tunç başkanın (Soyer) arayarak birlikte çalışmak istediğini söyledi. Peki ‘İzmir’de çalışıyor, bir mahsuru olur mu’ dedi. ‘Bir mahsuru olmaz, İzmir’de de çalışacak inşallah’ dedi. Serzenişi haklı. Soyer bir önceki başkan Aziz Kocaoğlu’nun yerine geldi. Ve Soyer için topuyla tüfeğiyle çalıştı. Kendisine aday gösterilmemesine dair anketi gösterdim. Kendisine uluslararası bir görev teklif ettim. Kabul edemeyeceğini söyledi ve şimdi İstanbul’da. İstanbul’da kapılar açık, gelebilir. İzmir’de de üstüne düşeni yapmalı, öbür türlüsü doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar