AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er kimdir? Nereli? Kaç yaşında?
AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er oldu. Sami Er kimdir? Kaç yaşında? Evli mi? Nereli? İşte tüm detaylar…

Sami Er, 1963 yılında Malatya'da dünyaya geldi ve eğitim hayatına Malatya'da başladı. Malatya'da ilk, orta ve lise eğitimini tamamlayan Er, 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı'nda Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamladı.

Meslek hayatına 1989-1990 yıllarında Ümran Boru San. Tic. A.Ş.'de Mühendislik ve Kalite Kontrol Müdürlüğü göreviyle başlayan Er, 1990-1992 yılları arasında M.S.B. Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'nda Kontrol Mühendisi olarak askerlik görevini yerine getirdi.

65a914ade8df6920.webp

Daha sonra 1992-1993 yıllarında Beykoz Göksu Evleri projesinde Kontrol Mühendisi olarak görev aldı. Sami Er, 2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi'nde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü görevini üstlendi.

2005-2008 yılları arasında Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve Halktaş A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi.

2008 yılında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.

Bu süreçte, Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki olan Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürüttü.

2011 Eylül ayında İstanbul Üsküdar Belediyesi Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandı ve bu görevini 2014 Temmuz ayına kadar sürdürdü.

2014-2019 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO'da yönetim kurulu üyeliği yaptı.

2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atanmış ve halen bu görevi sürdüren Sami Er, 61 yaşında olup evli ve 4 çocuk babası.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar