AKP ile MHP arasında Bitcoin krizi

AKP ile MHP arasında Bitcoin krizi
Yerel seçimlere AKP'den MHP'ye geçen Gümüşhane Belediyesi'nde bitcoin krizi patlak verdi. MHP'li Başer, toplu konut paralarıyla Bitcoin alındığını öne sürerek "Sayıştay Denetçisi" talebinde bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den MHP'ye geçen Gümüşhane Belediyesi'nde çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Yeni mazbatasını alan MHP'li Belediye Başkanı Soner Başer, geçmiş dönemde yaşanan Bitcoin iddialarını ve belediyenin borcunu göz önünde bulundurarak valiliğe yazı yazarak Sayıştay'ın görevlendirilmesini talep etti.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Gümüşhane Valiliğine gönderilen yazıda, "31 Mart 2024 seçimlerinden sonra Gümüşhane Belediyesi olarak mali açıdan gerekli incelemelerin yapılabilmesi için Sayıştay Denetçisi tarafından hesaplarımızın incelenmesi hususunu; bilgilerinize arz ederim" ifadelerine yer verildi.

r1.webp

AKP döneminde belediyenin planladığı lüks 'Yaşam Evleri' adlı toplu konut projesi de bu iddiaların merkezinde. Ercan Çimen'in belediye başkanlığı döneminde başlatılan bu projede, 729 konut ve 112 işyeri yapılması planlanmıştı. Birçok arsa sahibi ile anlaşma yapıldı ve sonra paralar toplanırken, projenin finansmanında yaşanan sorunlar ve iddialara göre toplanan paraların Bitcoin'e yatırılması, projenin sekteye uğramasına neden oldu.

Mağdur Platformu Başkanı Nuri Öztürk, birçok arsa sahibinin paraların Bitcoin'e yatırıldığı için inşaatın gerçekleşmediğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar