CHP’de Hatay depremi: Üst düzey isim istifa etti

CHP’de Hatay depremi: Üst düzey isim istifa etti
Yerel seçimler öncesi CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş’ın kazanamaması durumunda görevinden istifa edeceğini açıklayan CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki istifa etti.

Hatay Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş’ın yerel seçimi kaybetmesi sonrası görevinden istifa edeceğini belirten CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki, yaptığı açıklamada görevinden istifa etti.

kapak-185458.webp

Parti kadrolarında yer alan yöneticilerin Lütfü Savaş aleyhine çalışma yaptığını belirten Tiryaki “Sayın Lütfü Savaş parti kadrolarında yer alan yöneticilerinin sahte, aleyhte çalışmalarına, gizli ittifaklara, çıkar gruplarına, bürokrasi, özellikle Hatay Valisi’nin, Bakanların, Hatay geneli siyasi çalışmalarına, birçok hukuksuz, şaibeli durum ve hilelere rağmen 1 milyon seçmeni olan kadim kentimizde seçimi sadece 2500 oyla kaybetmiş bulunmakta" ifadelerini kullandı.

foebmbpxkaarxj6.jpeg

"BİR NEFERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı birçok hukuksuzluk ve şaibe ile kaybettiklerini aktaran Tiryaki, Erzin’i koruduklarını, Dörtyol’da 44 yıl sonra CHP bayrağını dalgalandırdıklarını belirterek, “İskenderun’u kıl payı kaybettik, yıkık bir kent Antakya’yı türlü sebeplerle kaybettik. Partimizin kalelerinden Defne’yi kazansak da oy oranımız düştü, Samandağ’ı kaybettik” diye konuştu.

Tiryaki, il, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarıyla seçim sürecinde YSK’dan çıkan hukuksuz ve siyasi karara karşı her zaman mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.

Mağlubiyetin sorumluluğu, adaylarının arkasında dik durmayı bilmenin gereği olarak istifa ettiğini aktaran Tiryaki, partisini bir neferi olmaya devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar