AKP özelleştirmeye doymadı: hazineye ait araziler satıldı

AKP özelleştirmeye doymadı: hazineye ait araziler satıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 12 özelleştirme ve 6 plan değişikliği kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Özelleştirmeler arasında Bodrum Türkbükü, İzmir Çeşme ve Bursa Nilüfer gibi yerlerdeki birçok arazi satışa çıkarılmaya hazırlanıyor.

AKP özelleştirmeye doymadı: hazineye ait araziler satıldı

Resmi Gazete''de bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla 18 cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. 12 özelleştirme ve 6 plan değişikliği kararı aldı. Bodrum Türkbükü, İzmir Çeşme ve Bursa Nilüfer gibi bölgelerdeki pek çok araziyi de içinde barındıran araziler elden çıkarılırken; 1 milyar lira tutarında gelir elde edilmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın 18 kararının yayımlandığı bugünkü sayıda 100 bin metrekareye yakın kamu taşınmazlarının 853 milyon liraya satışı gerçekleşirken; satılan arazilerden hükümet 988,3 milyon lira gelir elde edilecek.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 18 karar şu şekilde:

BODRUM''DA 8 BİN METREKARELİK ALAN FUAT CİVELEK TURZİM''E VERİLDİ

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Girlevik II-Mercan Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının 135.5 milyon lira bedelle Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne verilirken; hazineye ait olan Bodrum Türkbükü’ndeki ve İzmir Çeşme''deki araziler satıldı. Bodrum''daki 8 bin 185 metrekare yüzölçümüne sahip arazi 73 milyon 661 bin TL’ye Fuat Civelek Turizm’e, Çeşme’deki 5 bin 356 metrekare yüzölçümlü alanın da 94 milyon liraya Biroğlu İnşaat’a satışı gerçekleşti. Ayrıca İstanbul Büyükçekmece’deki 15.6 dönüm arazi 52.5 milyon liraya İsmail Aydoğan''a satışı yapılan arazi hazineye aitti. 

DSİ''NİN 42 DÖNÜMLÜK ARAZİSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

DSİ''ye kayıtlı olan İzmir Gümülür''deki denize sıfır konumundaki 42 dönümlük arazi DSİ Sosyal Tesisleri olması için satışa hazırlanmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın almış olduğu kararla arazinin imar planında değişikliğe gidildi ve “Ticaret-Turizm Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo Alanı, Park Alanı, Otopark ve Yol” yapıldı. * Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait olan Bursa Karacabey’deki yaklaşık 9 dönümlük alanın, “Ticaret Konut Alanı, Park Alanı ve Yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik olarak imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verildi.

Bursa İnegöl''de mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait 15 dönüm arazinin imar planında da “Sanayi Alanı, Trafo Alanı, Park Alanı, Yol ve Otopark” değişiklik yapıldı. GND Yönetim''e 51.6 milyon liraya Türkiye Şeker Fabrikaları''na ait olan Edirne’deki 11.2 dönüm arazinin satışı gerçekleşti.

ARAZİLER BİRER BİRER SATILDI

Hazineye ait olan arazilerden Ankara''nın Çayyolu mevkiisinde bulunan hazineye ait 3 bin 234 metrekare taşınmaz 99 milyon 800 bin liraya VBN Grup Ortak Girişim Grubu’na, Erzurum Palandöken’deki 5 bin 300 metrekare arazi 22 milyon liraya Fırat Karabıyık’a ve Yalova’daki 7 bin 746 metrekare arazi, 21.1 milyon liraya Mehmet Ali Aydın’a, Bursa Nilüfer’deki 19 dönüm arazi 293 milyon liraya Pro Teknik’e, Antalya Alanya’daki 1093 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 30.5 milyon liraya İKY Alanya İnşaat’a ve Kırıkkale’de 8 dönümlük arazinin de 35.6 milyon liraya Fehmi Turgut’a satışı gerçekleşti. 

İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILDI

 Ayrıca hazineye ait olan Erzurum Palandöken’deki 15 dönüm arazinin imar planında  “Özel Sağlık Tesis Alanı", İzmir Bornova’daki 2 dönüm arazinin planında “Gelişme Konut Alanı” şeklinde değişiklik gerçekleşmesinin yanı sıra Sümer Holding bünyesindeki olan Edirne’deki 13.4 dönüm taşınmaz 79.1 milyon liraya Özen Metal’e satıldı. 

Ayrıca Ankara Çankaya Dikmen’de 16128 ada 12 parsele ilişkin imar planı değişikliği yapılmasına da karar verildi. .

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar