Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

AKP devlet değildir…

Devlet anadır, devlet babadır, devlet arkadır… Hiç bir ana baba evladına "sürtük" demez, diyemez. Kıymetli dostlar şu konuda bir hemfikir olalım. AKP iktidarının yönetim süresinin uzamasından dolayı, iktidar ve devlet çok girift bir yapı içine girdi, ama herkes bilmeli ki devlet kalıcıdır… Ama AKP gidici…

Bir bakalım inceleyelim, böyle bir parti başka ülkede olsa bırak alacağı oy oranını hesap etmeyi, barajı geçmesi mucizevi bir durum olurdu.

Sen 20 yılda, tüm Cumhuriyet döneminin fabrikalarını satacaksın, yol, köprü tünel yap işlet devret ile milletin 30 yılını temlik altına aldıracaksın, sonra topladığın trilyon ton dolar vergi ile etrafına sülalece bir saltanat hayatı sunacaksın. Bu arada da sana muhalif bir ses çıktığında, FETÖ''cü, hain, Vandal ilan edip din üzerinden siyaset ve milliyetçilik hamaseti yapacaksın.

Nerede kardeşim deprem paraları, yandaş medya şirketlerine verilen krediler… Nerede kardeşim Merkez Bankası''nın rezervleri… Hiç mi merak etmiyorsunuz kıymetli dostlar. Hiç mi sorgulamak istemiyorsunuz.

Dünyada dolaylı verginin vergi pastası içindeki dilimi %35-38 arası. Biz de ise, ülke gelirinin %84''ü vergilerden oluşuyor ve bu vergilerin %71 i dolaylı… Yani???? Yanisi şu;

Holding patronu Ali Ağa ile bakkal Hasan, Medya Patronu Mustafa Ağa ile kâğıt toplayan Süleyman aynı vergiyi veriyor… Hadi gelir dağılımın adaletsiz. Yahu kardeşim bari vermediğin bir şeyi almak için bu kadar acımasız olmasaydın…

Cari açık 3 aylık 35 milyar dolar. Dış ticaret aşığı desen rekor üzerine rekor. Dolar baskılandığı için Gayri Safi Millî Hasıla bir şeye benziyor ama dolar yukarı sıçradığı anda tüm gerçekler su yüzüne çıkacak.

Artık bizlerin bu ülke için yapmamız gereken en önemli şey oylarımıza sahip çıkmak. Ben bunu söylediğimde bazı insanlar kızıyor bana ama, ben gurbetçilerin oy kullanmasını istemiyorum. Nedeni açık, senenin sadece 2 haftası Türkiye''ye gelip 3 yaprak Euro ile bir tomar para alan, ve eğlenip giderken de, "ülkenizin kıymetini bilin" diyen insanların ülkemin kaderini belirlemesini istemiyorum. Şeriat gelse, rejim bozulsa Euro daha da artsa bu insanlar üzülecek mi sanıyorsunuz. Daha da sevinecekler, çünkü kazandıkları para değerlenecek.

Seçimde hangi güruh kazanırsa kazansın, Ortodoks para politikası dönmek zorundayız. Yani din değerleri ve Nas söylemleri rafa kalkacak. Dost ülkelerden gelen paralar, kaynağı belirsiz finansman dediğimiz Net hata ve Noksan çıkışa başlayacak. BOTAŞ''ın GAZPROM''A ertelediği 24 milyar dolar ödenecek .

Şu anda birden çok kur var piyasada. Merkez Bankası kuru, bankalar kuru, Kapalıçarşı kuru, harici döviz büroları kuru, ihracatçının ayrı kuru ve piyasanın ticaret yaparken kullandığı kur. Nasıl baş edeceksiniz bununla efendiler. Bakın 2 haftada 72 ton altın sattı Merkez Bankası. Artık dolar olmadığı için altını lira üzerinden satarak, altın talebini kendi lehlerine çevirtip Kapalıçarşı''ya döviz bozdurtuyorlar. Bu çözümler palyatif, geçici. Yani bunlarım hepsi seçime kadar kur patlamasının paniği.

Yazımın başında da söyledim. AKP devlet değildir. Ezan susmaz, bayrak inmez. Ama bu AKP ile alakalı değil, bizim ülke olarak kendi değerlerimize bağlılığımızdandır. Yüzyıldır dalgalanan bayrak, binlerce yıldır okunan ezanın sebebi AKP değildir…

Bu millet hancı, AKP ilk seçimde yolcudur...

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları