General aracıyla insan kaçakçılığını MSB doğruladı

General aracıyla insan kaçakçılığını MSB doğruladı

Suriye'de görevli Tuğgeneral B. Ç.'nin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldı iddialarının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun Suriye sınırında bir tuğgeneralin makam aracı ile insan kaçakçılığı yapıldığı iddiası tartışma yaratırken flaş bir gelişme yaşandı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında “Makam aracında insan kaçakçılığı yapıldı” iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tuğamiral Zeki Aktürk: Son bir haftada 44 terörist etkisiz hâle getirildi - Gündem - Ayandon

İDDİALARI DOĞRULADI

Suriye'de görev yapan bir Tugay Komutanı'nın makam aracıyla insan kaçaklığı yaptığına dair haberlerin doğru olduğunu belirten Aktürk, olayın detaylarını paylaştı.

“O GENERAL EMEKLİLİĞE SEVK EDİLDİ”

Aktürk, “Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir” dedi.

Aktürk, insan kaçakçılığı eyleminin Tugay Komutanı'nın Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından gerçekleştirildiğini tespit ettiklerini ve bu bilgileri savcılığa bildirdiklerini açıkladı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Aktürk: Son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi - Bengü Türk

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Aktürk, detayları şöyle aktardı: Olaya karışan kişiler tutuklandı. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedildi. Diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. Sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirildi.

İlgili Haberler