O il Türkiye’nin yeni termal turizm merkezi oluyor

O il Türkiye’nin yeni termal turizm merkezi oluyor

O il, termal turizm alanında Türkiye'nin gözde merkezlerinden biri haline geliyor.

Mersin, doğal güzellikleriyle göz kamaştıran ve tarihi zenginlikleriyle Türkiye'nin turistik cazibe merkezlerinden biridir. Özellikle son yıllarda yapılan termal ve sağlık turizmi yatırımlarıyla da dikkat çeken bir potansiyele sahiptir. Bu yatırımlar, Mersin'i sadece çevre illerden değil, aynı zamanda büyükşehirlerden ve uluslararası turistlerden de ilgi gören bir destinasyon haline getirmiştir.

TÜRKİYE ‘LXURY THERMAN’ KAVRAMIYLA TANIŞTI

BN Hotel Thermal&Wellness, Türkiye'de termal turizmin başladığı kavramı değiştirerek 'Luxury Thermal' deneyimini sunan ilk ve tek otel olarak öne çıkıyor. Mersin İçmeler'de bulunan bu 55 milyon dolara mal olan otel, konuklarına doğa, tarih, sağlık, lezzet ve SPA keyfini aynı anda yaşatıyor. Avrupa'nın en iyi lüks termal oteli unvanını taşıyan BN Hotel Thermal&Wellness, 35 çeşit termal havuzu ve benzersiz mimarisiyle gözleri üzerine çekiyor.

MERSİN TURİZMDE HAK ETTİ YERDE DEĞİL

BN Hotel Thermal&Wellness Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Narlı, Mersin'in yüksek turizm potansiyeline rağmen beklenen turizm gelirlerini elde edemediğini belirtti. Mersin'in uzun ve güneşli bir turizm sezonuna sahip olduğunu ve doğa ile tarihini birleştirerek önemli bir turizm merkezi olabileceğini vurgulayan Narlı, son turizm rakamlarına göre Mersin'in potansiyelini tam olarak kullanamadığını ifade etti.

Mersin, Türkiye’nin yeni termal turizm merkezi oluyor