Akbelen'deki ağaç katliamı sonrası Erdoğan'ın o sözleri gündem oldu!

Akbelen'deki ağaç katliamı sonrası Erdoğan'ın o sözleri gündem oldu!
Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı katliamına karşı vatandaşların direnişi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019'daki sözlerini hatırlattı. Erdoğan, “Şu para kapitalizm, nelere muktedir. Orman morman ne var ne yok kesiyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nında maden sahasını genişletmek için ağaç kıyımına başlayan Limak Holding'e karşı vatandaşlar günlerdir direniyor. Direniş sırasında bölgede jandarma ekiplerinin zaman zaman biber gazıyla müdahalede bulunduğu görüldü.

Akbelen’de yaşananlar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılındaki bir konuşması tekrar gündeme geldi. Erdoğan, Yerel Yönetimler Sempozyumu’ndaki konuşmasında kapitalizm eleştirisi yaparak “Orman morman ne var ne yok kesiyor atıyor oraya dikey mimari yapayım oradan da malı götüreyim yapılan iş bu.” ifadelerini kullanmıştı.

"DOĞA ŞÖYLE OLMUŞ UMURUNDA DEĞİL"

Erdoğan’ın 2019'daki konuşmasında kullandığı ifadeler şu şekilde:

"Uzunca bir süredir tüm yerleşim yerlerimizde yatay mimari konusunda ısrar ediyorum. Böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Aksi durumda sosyal bedeli ağır olacaktır. Deniz kenarlarını orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Şu para kapitalizm, nelere muktedir. Orman morman ne var ne yok kesiyor atıyor oraya dikey mimari yapayım oradan da malı götüreyim yapılan iş bu. Doğa şöyle olmuş böyle olmuş umurunda değil. Bize de örnek veriyor Manhattan şöyle, batsın senin Manhattan'ın. Çevre ve Şehircilik Bakanıma da söylüyorum kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın yıkmaksa yıkacağız.

Biz böylesine köklü bir değişimin, merkezi ve mahalli idarelerin işbirliği ile olacağına inanıyoruz. Amacımız 82 milyon vatandaşımızı kucaklayacak bir çalışma ile ülkemizin her köşesinde değişimi gerçekleştirmektir."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar