Tahıl yüklü ilk gemi İstanbul Boğazı'nda denetim bekliyor

Tahıl yüklü ilk gemi İstanbul Boğazı'nda denetim bekliyor
Tahıl Sevkiyatı anlaşması kapsamında Ukrayna'dan hareket eden kuru yük gemisi taşıdığı mısırla birlikte İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde denetime alınacak.

Tahıl yüklü ilk gemi İstanbul Boğazı'nda denetim bekliyor

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin  Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi" belgesi kapsamındaki ilk gemi İstanbul''a geldi. 

GECE SAATLERİNDE GİRİŞ YAPTI

22 Temmuz 2022 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında Ukrayna''nın Odessa Limanı''ndan hareket eden mısır yüklü gemi saat 19.00 sıralarında İstanbul Boğazı''na giriş yaptı. Boğazın Karadeniz girişine demir atan Sierra Leon bayraklı 186 metre uzunluğa sahip gemi Sarıyer açıklarında bekletiliyor.

Gemide Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM temsilcilerinden oluşan bir heyet denetim yaptıktan sonra herhangi bir sorun yaşanmazsa gemi yoluna İstanbul''un ardından Çanakkale Boğazı''nı geçip Lübnan''ın başkenti Beyrut''ta ulaşacak. Milli Savunma Bakanlığı gemideki denetimin saat 10.00''da yapılacağını açıkladı.

Ukrayna''dan çıkan ve 27 bin ton mısır yüklüye Türk karasularına gelen ilk gemi Razoni''nin ardından diğer gemilerin de belirlenen sınırlar içerisinde hareket etmeleri bekleniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar