Ağzından kaçırdı: İşte Erdoğan'ın tarihe geçmek için kuru düşüreceği seviye

Ağzından kaçırdı: İşte Erdoğan'ın tarihe geçmek için kuru düşüreceği seviye
Dolar kurunun 2021 yılından sonra yeniden 18 lira bandına tırmanması sonrası ekonomi yönetiminde yeniden panik havası hakim. Daha önce açıklanan KKM ile bir gecede dolarda 8 lira düşüş sağlayan iktidarın, bu kez bankaların yurt dışında tuttukları dolarları getirerek benzer bir planı devreye sokacağı iddia edildi. Ayrıca, Erdoğan'a yakın ekonomist Necmettin Batırel, Erdoğan'ın ilk hamlede doları düşüreceğini belirterek, 'Erdoğan tarihe geçecek' dedi.

AKP'YE YAKIN EKONOMİST AĞZINDAN KAÇIRDI: BU KURLA TARİHE GEÇECEK

Dolar hakkında yaptığı isabetsiz yorumlarla dikkat çeken Necmettin Batırel, tartışılan tahminlerine bir yenisi daha ekledi.

''ERDOĞAN TARİHE GEÇECEK''

Erdoğan''ın yurt dışında para getireceği ve benzeri iddiaları gündeme alan yandaş yazar Batırel, Erdoğan''ın yaklaşan seçimler öncesinde dolara müdahale ederek, tarihe geçeceğini iddia etti. 

İşte Batırel''in o yazısı:

Para politikasında Maradona etkisinden söz ediliyor. Arjantinli futbolcunun 1986 Dünya Kupası final maçında attığı ikinci gol hafızalardan çıkmadı. Maradona’nın 5 İngiliz futbolcuyu büyük bir ustalıkla şaşırtarak sağ-sol yapmadan dosdoğru koşarak topu ağlarla buluşturması Türk ekonomisinde de yaşanacak deniyor. Dövizciler hiç hesaba katmadıkları, akıllarından bile geçirmedikleri hayal bile edemedikleri tarihî bir gol yiyecek. Kafalarını duvardan duvara vuracak. Ama iş işten geçecek. Nasıl mı? ÇOK GÜÇLÜ bir dolar girişiyle. Bu doğrudan yatırım olarak, portföy yatırımı ya da swap yoluyla da olur. Görün artık, kur 18 liraya dayandı, gidecek yeri kalmadı. Hâlâ anlamadınız mı? 20 Aralık 2021’de dolar 18,34 TL ile zirve yaptıktan sonra kur korumalı mevduat açıklamasıyla 11 liraya nasıl düşmüştü…

Şimdi ondan çok daha büyük bir kur depremi geliyor. Satın kurtulun. Kavcıoğlu’nun son çıkışı bunun altyapısını oluşturdu. 1 milyon doları olan şirketler TL kredisi çekemeyecek. Büyük fon girişiyle kurlar benim tabirimle şaklayıp sert düşüşe geçince bireysel ve kurumsal yatırımcılar büyük bir hızla altın ve döviz pozisyonlarını bozacak, TL’ye koşacak. İddia ediyorum dolar 10 liraya düşecek. Petrol gevşeyecek. Akaryakıt fiyatlarında büyük gerileme yaşanacak, enflasyonun yerinde yeller esecek. Felaket tellalları kusmuklarında boğulacak. Hükûmet 2023 seçimlerinde görülmemiş bir zafer elde edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyada ekonomik krizi çözen tek başkan olarak tarihe geçecek.

''İLK HAMLEDE 15 LİRA''

Necmettin Batırel''in sosyal medyada gündem olan dolar iddiası şöyle:

"Göreceksiniz toplam rezervlerimiz eylül sonunda büyük fon girişiyle 200 milyar doları aşacak, kur baskısı tamamen ortadan kalkacak... TL’deki kayıplar yıllık TÜFE’yi aşamayacak, dolar ilk hamlede 15 liraya düşecek. Reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla piyasaya can suyu veren Kredi Garanti Fonunda bakiye tutarı 500 milyar liradan 1 trilyon liraya yükseltildi… Başka bir ifade ile KGF’nin kefalet verebileceği kredilerin toplam tutarı 500 milyar liradan 1 trilyon liraya çıkarıldı. Bankalar geri dönüşlerinden endişe duydukları için ticari kredi faizi vermek istemiyordu. Bu problemi aşmak için kredi garanti fonunun kapasitesi arttırıldı. KOBİ’lere şimdi düşük faizli 500 milyar liralık ekstra kaynak sağlanacak. Böylece hem üretim hem istihdam artacak, dünya küçülürken, Türkiye istikrarlı büyümesini sürdürecek. Faiz indirimini yerden yere vuran bazı sözde finans profesörü olarak geçinenler yerin dibine girecek!.."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar