Necmettin Batırel'den tuhaf dolar iddiası: TL ile farkı kalmadı

Necmettin Batırel'den tuhaf dolar iddiası: TL ile farkı kalmadı
Dolar hakkında yaptığı isabetsiz tahminler ile öne çıkan ekonomist yazar Necmettin Batırel yine çok konuşulacak bir çıkış yaptı. Dolar ile TL arasında fark kalmadığını iddia eden Batırel, ''Merkez Bankasının toplam rezervi 112,1 milyar dolara, net rezervi ise 2,1 milyar dolarlık artışla 14,7 milyar dolara yükselmiş durumda. Vatandaş dövizini satıyor'' dedi.

BATIREL'DEN 'YOK ARTIK' DEDİRTECEK DOLAR ÇIKIŞI!

Yıllar önce ekonomist Prof. Özgür Demirtaş ile çıktığı televizyon programında ''Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye doları satarım'' sözleri sonrası ''Şakkadanak'' Necmettin olarak anılan Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, yine çok tartışılan bir yazıya imza attı.

Ukrayna savaşının tek kaybedeninin Avrupa olduğunu ve enerji krizi dolayısıyla Avrupa devletlerinde fabrikaları durduğunu söyleyen Batırel, "Düşünebiliyor musunuz, böyle bir zamanda Türkiye''nin Avrupa Birliği üyesi olduğunu... Eyvah ki eyvah.. Yandık, kül olduk.  Rusya''ya biz de yaptırım uygulamak zorunda kalacaktık... Gazımız kesilecek, fabrikalarımız üretim yapamayacak, halk kış mevsiminde donacak, faizlerle birlikte, işsizlik tavana çıkacaktı. Enflasyonu siz asıl o zaman görün. Bizi Avrupa Birliği''ne niye almadılar biliyorsunuz değil mi? Hıristiyan olmadığımız için! İslam dinine sahip olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır. İyi ki AB''de değiliz" ifadelerini kullandı.

DOLAR İLE TL ARASINDA FARK KALMADI

Dolar ile TL arasında fark kalmadığını vurgulayan Batırel, "Şirketler çok üretiyor, çok kazanıyor çok vergi ödüyor, bütçemiz kaya gibi. 2 Eylül haftasında Merkez Bankasının toplam rezervi 112,1 milyar dolara, net rezervi ise 2,1 milyar dolarlık artışla 14,7 milyar dolara yükselmiş durumda. Vatandaş dövizini satıyor. Geçen hafta yabancı para hesapları 667 milyon dolarlık azalışla 129,5 milyar dolara geriledi. Bu rakam temmuz 2020 sonrası en düşük seviye...

Şuraya bakar mısınız 10 yıl vadeli TL cinsi devlet tahvili getirisi ile dolar cinsi tahvil getirisi aynı oldu. Yani, TL cinsi devlet tahvili almakla dolar cinsi tahvil almak arasında  fark kalmadı. Niye?

Çünkü ekonomiye büyük güven var. Bunun için 10 yıl sonra ödeyeceğimiz tahviller kapışılıyor" dedi.

"EKONOMİ DESTAN YAZIYOR!"

Rusya ile ruble üstünden doğal gaz anlaşmasına dikkat çeken Batırel, "Ekonominin destan yazdığını görmek için daha ne isteniyor! Dünya ağzı açık bizi izliyor, içimizdeki zangoçlar ülke batıyor diye haykırıyor. Evladım sen tepene kadar çamura bulandığın için önünü göremiyorsun, batan ülke değil, sensin sen!.." diye savundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar