Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle ülkede kaos hakim oldu

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle ülkede kaos hakim oldu
Panik halinde ülkeden kaçmak isteyenlerin bir bölümü, kara yoluyla komşu ülkelere sığınmaya çalışırken, hava alanları da hınca hınç dolduruldu. Kaçak olarak uçamaya çalışanlar ise feci sonla karşılaştı.

Sosyal medya hesaplarından yayınlanan ve "Avaska News" imzasıyla paylaşılan görüntülerde, Afganistan'dan kaçmaya çalışan insanların Kabil havalimanından kalkan uçakların tekerlek bölmelerinin içine girdiğini ve tekerlekler kapanınca insanların düştüğü iddia ediliyor.

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesi sonrası ülkede endişe hakim. Vatandaşlar ülkeden kaçmak için ya araçlarıyla sınırlardan geçmeye çalışıyor ya da havaalanına akın etti. Kaçış endişesi havaalanında izdihama yol açtı. Afgan vatandaşlar uçaklara binebilmek için her yolu denedi. Yerel kaynaklardan son gelen bilgilere göre ise, Kabil havaalanında kaçmaya çalışan üç kişi askeri kargo uçağının tekerine asıldı. Uçağın havalanması sonrası üç kişi düşerek hayatını kaybetti.

Bazı kaynaklarda iki kişi olarak kayda geçen olaya tanık olan yerel halk ise uçaktan düşen kişilerin evlerinin üzerine düştüğünü iddia etti. Vatandaşlar, bu düşüşün yüksek ve korkunç bir sese neden olduğunu söyledi.

fffffggg.jpg

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar