Habertürk yazarı Fatih Altaylı, iki doz Sinovac aşısı olanlara 4. doz BioNTech randevularının açılmasını eleştirdi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, iki doz Sinovac aşısı olanlara 4. doz BioNTech randevularının açılmasını eleştirdi
Sağlık Bakanı Koca'ya yüklenen Altaylı, "Bu uygulamanın ortaya koyduğu tek gerçek şu. Sağlık Bakanlığımız inaktif Sinovac aşısının yok hükmünde olduğuna karar verdi" dedi.

Altaylı, "Türkiye'nin en temel sorunu daha doğrusu AK Parti döneminin en temel sorunu ile bir kez daha karşı karşıyayız" diyerek şunları yazdı: Sağlık Bakanlığı yeni bir duyuru yaptı. Şöyle diyor: "4. doz 3. dozdan 21 gün sonrasına sağlık personeli ve 60 yaş üstüne tanımlanmıştır. Ayrıca 15 yaş üstü herkese ve 12 yaş üstü kronik hastalığı olanlara tanımlanmıştır. PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekilmiştir." Hiçbir bilimselliği olmayan, hiçbir veriye dayanmayan, hiçbir aklı başında ülkenin uygulamadığı bir 4. doz uygulaması.

ZORUNLULUK NEDENİYLE 

Sinovac aşıyı yok hükmünde sayan ve Sinovac olanlara 2 doz Biontech yapmayı hedefleyen ama hiçbir veriye, hiçbir bilgiye dayanmayan bir uygulama. Sadece yurt dışına çıkacak olanların zorunluluk nedeniyle yapması gereken ama hiçbir gerekliliği kanıtlanmamış bir 4. doz. Dahası Bilim Kurulu'nun da bu hiçbir bilimsel tarafı olmayan uygulamadan haberi yok. Yani onların önerisi falan da değil.

HİÇBİR ANLAMI OLMAYAN

Türkiye'de 20 milyona yakın aşı olmayı reddetmiş insan varken, onları aşılamak ya da onları aşı olmaya ikna etmek yerine hiçbir anlamı olmayan 4. doz aşı uygulaması. Niye! Çok basit. Sayılarla hava atmak için. 100 milyon aşı yaptık, 200 milyon doz aşı yaptık, 300 milyon doz aşı yaptık diyebilmek için. Sonra da "ABD'den daha çok aşı yaptık, Avrupa'dan daha çok aşı yaptık" diye hava atmak için.

SAYILARLA HAVA ATMAK

O aşılar bir işe yarayacak mı ya da gerekli mi? Tabii ki değil. Ya da bilmiyoruz. Başka yapan yok, araştırma da yok. Ama mühim olan bilimsel olması değil ki! Önemli olan "Sayılarla hava atmak." "Benim vatandaşıma aşı feda olsun" diyebilmek. Oysa herkes biliyor ki, sırası geldiği halde aşı olmayan o 19 milyon kişi aşılanmadıkça bana değil 4, 40 doz aşı yapsalar hikaye. Bu salgın yine bitmez, yine bitmez.

YOK HÜKMÜNDE

Ama bakanlık biliyor ki ikna etmek zor iş. Zorlayıcı tedbir ise siyaseten riskli. O zaman ne yapalım? Eldeki aşıyı olmak isteyene dayayalım. En azından çok yaptık deriz. Bu uygulamanın ortaya koyduğu tek gerçek şu. Sağlık Bakanlığımız inaktif Sinovac aşısının yok hükmünde olduğuna karar verdi. Peki bu durumda "yerli aşıyı" nasıl yapacaklar insanlara? Onu da düşündüler mi acaba!

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar