Afet bölgesindeki yayınlarıyla gündem olmuştu: Fulya Öztürk hangi duayen gazetecinin öğrencisi çıktı

Afet bölgesindeki yayınlarıyla gündem olmuştu: Fulya Öztürk hangi duayen gazetecinin öğrencisi çıktı
11 ili yıkan deprem felaketinde afet bölgesinden yapmış olduğu yayınlarla ismini Türkiye’nin dört bir yanına duyuran ve büyük takdir toplayan muhabir Fulya Öztürk, başarılı gazeteci Mehmet Ali Birand’ın öğrencisi çıktı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Savaş muhabiri Fulya Öztürk, afet bölgelerinden yaptığı yayınlarla sosyal medyada büyük takdir topladı. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan muhabirin depremin kritik 15 gününde yaptığı yayınlarda sesi dahi kısıldı. Öztürk, katılmış olduğu bir programda gazeteciliği 10 sene önce vefat eden Mehmet Ali Birand''tan öğrendiğini söyledi.

Öztürk, şunları söyledi:

Mehmet Ali Birand’ın söylediği o kadar kıymetli sözler vardı ki benim şimdi ki yaptığım işe yön tutuyor. Mesela onun şöyle bir cümlesi vardı gelir böyle “Çocuklar öyle bir anlatın ki sizi Ağrı’da hiç eğitim almamış Ayşe Hanım da anlasın, Mehmet Amca da anlasın. Kars’ın bir köyünde hiç eğitim almamış o amcam da anlasın. Sizi hep eğitimliler izlemiyor, dinlemiyor. Her kesime hitap ederek konuşun” derdi. O cümle benim hayatıma dokunan bir cümle oldu. Ben şuanda bunu uyguluyorum. Çekim bittikten sonra da kameramanıma ‘Anlaşılır oldu mu?’ diye sorarım. O ben de bir takıntı oldu. Herkes anlamıştır değil mi? Tek gayem 81 ildeki herkes beni anlasın. O yüzden tane tane, sade anlatmaya gayret ederim. Bu Birand’ın sözüydü ve şuan hayatıma yön veriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar